Site icon TLIFE

Do it like the French girls: Πέντε βήματα που θα μετατρέψουν το χώρο σου σε παριζιάνικο “έργο τέχνης”

Όταν μιλάμε για lifestyle, μόδα, ομορφιά και φυσικά διακόσμηση, υπάρχει μια συγκεκριμένη “σχολή” γυναικών που μας βάζει τα… γυαλιά σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είναι άλλα από τα French girls εννοείται, που τα τελευταία χρόνια μεσουρανούν σε κάθε τομέα που χαρακτηρίζεται από στυλ και φινέτσα. Ναι, σαφώς, οι Γαλλίδες έχουν μακρά πολιτισμική και πολιτιστική ιστορία πάνω στην οποία μπορούν να στηριχθούν ανά πάσα στιγμή και να ανασύρουν ρεύματα και κομψότητα που δεν συναντάς πουθενά αλλού, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως στο σήμερα η επινοητικότητα και η αισθητική ανωτερότητά τους δεν αναγνωρίζεται ομόφωνα από κάθε designer και ειδικό! Για αυτό το λόγο και πολύ συχνά θα συναντάς οδηγούς που σε βοηθούν να επιτύχεις το αποτέλεσμα που αβίαστα καταφέρνουν να έχουν όλα αυτά τα αγαπημένα μας Rrench girls! Και αυτό εδώ είναι άλλο ένα τέτοιο μικρό “εγχειρίδιο” (διάβασε το προηγούμενο εδώ!) που θα σε μυήσει στον stylish κόσμο της παριζιάνικης διακόσμησης!

Ένα είναι το βασικό μυστικό του απαράμιλλου γαλλικού στυλ: η εφευρετικότητα, αυτός ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο μετατρέπουν σε statement item οτιδήποτε αγγίζουν! Και τα επιμέρους στοιχεία του είναι η έμπνευση που αντλούν τα κορίτσια της Γαλλίας από την εκπληκτική αρχιτεκτονική της χώρας, οι artistic αναφορές που ενσωματώνουν στους χώρους τους, ο mix & match τρόπος σκέψης (γιατί πρόκειται για mentalité και όχι για τυχαία επιλογή) και ο random συνδυασμός πολλών αισθητικών και σχεδιαστικών ρευμάτων με μεγάλη μαεστρία. Με λίγα λόγια, ίσως να είναι και θέμα DNA, δεν συμφωνείς;

Παρ’ όλα αυτά, αν προσπαθούσαμε όλες να ακολουθήσουμε το stylish παράδειγμά τους, ίσως καταφέρναμε να κάνουμε τους χώρους μας ελαφρώς πιο ευχάριστους! Και παρακάτω μπορείς να δεις πώς θα το κάνεις!

Χρησιμοποίησε “εμβληματικά” έπιπλα

Ένα από τα βασικά στοιχεία των Γαλλίδων είναι πως ξεκινούν τη διακόσμησή τους από οικογενειακά “κειμήλια” -κοινώς δεν πετούν τίποτα γιατί γνωρίζουν καλά πως η μόδα ανακυκλώνεται! Έτσι, ένα παλιό έπιπλο, με αναφορές σε διαχρονικά διακοσμητικά και αρχιτεκτονικά ρεύματα μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη βάση για το interior design σου!

Διακόσμησε το χώρο με τα βιβλία σου

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό των French girls είναι το γεγονός πως έχουν ζηλευτές βιβλιοθήκες -με βιβλία που έχουν διαβάσει! Και ξέρουν πώς να εντάξουν τη συλλογή τους στη διακόσμησή τους, χωρίς φιοριτούρες και πολλή προσπάθεια. Αξίζει, λοιπόν, να χρησιμοποιήσεις τα βιβλία σου ως διακοσμητικά props, ακόμη κι αν δεν έχουν το καλύτερο εξώφυλλο ή την πιο ταιριαστή με το χώρο βιβλιοδεσία, γιατί εκεί κρύβεται όλη η “μαγεία”!

Πάντα να διαθέτεις μία εξαιρετική πολυθρόνα

Αυτό και αν είναι κοινό χαρακτηριστικό σε κάθε σπίτι της… παριζιάνικης “κάστας”! Όλα τα stylish κορίτσια έχουν στο σαλόνι ή το φουαγιέ τους ένα statement κάθισμα που άλλοτε έχει χρηστικό ρόλο και άλλοτε χρησιμεύει ως έργο τέχνης! Φρόντισε, λοιπόν, να κάνεις μια σοφή επιλογή που θα σε ακολουθήσει για πολλά- πολλά χρόνια!

Γίνε συλλέκτης τέχνης

Όχι, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις καμία περιουσία για αυτό το σκοπό. Απλώς, όπως ακριβώς κάνουν και οι Γαλλίδες, φρόντισε να διατηρήσεις παλιά και νέα posters και κάδρα, που μπορεί να “κληρονόμησες” από τη γιαγιά, τον παππού ή τους γονείς σου. Τίποτα δεν πάει “χαμένο” στη διακόσμηση, ειδικά όταν μπορείς να συνδυάσεις με μοναδικό τρόπο εντελώς διαφορετικά αισθητικά ρεύματα σε ένα εξαιρετικό σύνολο!

Ξανασκέψου το ανάκλιντρο

Ω, ναι, πόσο αγαπούν οι Γαλλίδες τα… daybeds τους! Και ενώ όλοι εμείς εθιζόμαστε στους τεράστιους και ακαλαίσθητους γωνιακούς καναπέδες, εκείνες με ένα τόσο κλασικό έπιπλο καταφέρνουν να δώσουν νέο ορισμό στην έννοια της κομψότητας και του comfort! Ξέχνα, λοιπόν, για λίγο τα oversized έπιπλα κοινής… λήψης και στόχευσε σε κάτι πιο μοναδικό, όπως είναι το άνετο και στιλάτο ανάκλιντρο!

© 2024 tlife.gr