Θέλεις να διατηρήσεις τις κατσαρόλες σου σαν καινούργιες; Ο διάσημος σεφ Gordon Ramsay, γνωστός για την αυστηρότητά του στην κουζίνα, σου δίνει χρήσιμες συμβουλές!
1.Μην υπερθερμαίνεις τις κατσαρόλες σου επειδή είναι μεγαλύτερες από το μάτι της κουζίνας. Ειδικά εάν έχεις κουζίνα υγραερίου μην αφήνεις τη φλόγα να “γλύφει” τα πλάγια της κατσαρόλας. Επέλεγε τα σκεύη σου με βάση τα μεγέθη των ματιών της κουζίνας σου ώστε να μην σπαταλάς άδικα ρεύμα ή γκάζι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
2.Όταν προσθέτεις αλάτι σε ανοξείδωτη κατσαρόλα με νερό ή άλλα υγρά ανακάτεψε καλά το υγρό ώστε να μην μείνουν λεκέδες αλάτων στον πάτο της κατσαρόλας.
3. Απέφυγε να χρησιμοποιείς χλωρίνη και αιχμηρά εργαλεία στις κατσαρόλες σου για να μην τις χαράξεις. Προτίμησε αντικείμενα, όπως κουτάλες, από ξύλο που δεν χαράζουν τα σκεύη σου.
4. Άφηνε τα σκεύη σου να κρυώνουν πριν τα βάλεις για πλύσιμο ώστε να αποφύγεις τις απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία που καταστρέφουν το υλικό κατασκευής τους.
5. Ποτέ μην αφήνεις μια κατσαρόλα να βράζει χωρίς περιεχόμενο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ