Site icon TLIFE

Kitchen Up: Τέσσερα λάθη που κάνουμε στην διαμόρφωση της κουζίνας και πώς διορθώνονται

Ξέρεις ότι η κουζίνα έχει γίνει το νέο hot spot του interior design, όταν βλέπεις πως η θεματολογία, τα tips, τα tricks και τα trends που την αφορούν γίνονται όλο και πιο εκτενή και εμφανίζονται όλο και πιο συχνά μπροστά σου! Άλλη μία απόδειξη είναι και το σημερινό θέμα, που επικεντρώνεται -εννοείται- στην κουζίνα και την διαμόρφωσή της. Διότι, ας μην γελιόμαστε, η καθημερινότητά μας είναι μοιρασμένη κατά 50% στην εργασία του καθένα μας και έπειτα σε ισόποσα ποσοστά του 12,5% στο σαλόνι, το υπνοδωμάτιο, το μπάνιο και φυσικά την κουζίνα. Πώς είναι, λοιπόν, δυνατό να μην δίνεις σημασία στον χώρο που απασχολεί το 1/4 της ζωής στο σπίτι; (Ok, τα ποσοστά είναι προφανώς από το μυαλό μου, αλλά σίγουρα πλησιάζουν την πραγματικότητα!)

Γι’ αυτό, λοιπόν, και σήμερα λέω να ρίξουμε ματιά σε εκείνα τα λάθη που κάνουμε στις κουζίνες μας. Και δεν εννοώ τα μαγειρικά (που αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις), αλλά τα διακοσμητικά! Γιατί ο περισσότερος κόσμος τείνει να ξεχνά πως η κουζίνα έχει ανάγκη από σχεδιασμό με αισθητική, εργονομία και πρακτικότητα. Και κάπως έτσι, καταλήγουμε σε ένα τουρλουμπούκι από αχρείαστα, άχρηστα και συχνά κακόγουστα στοιχεία, που καθόλου δεν μας εκφράζουν.

Ρίξε, επομένως, μια ματιά παρακάτω και εντόπισε τα λάθη που έχεις κάνει κι εσύ για να τα διορθώσεις!

Fail #1: Δεν κάνουμε το απαραίτητο styling

Η κουζίνα είναι ένας χώρος του σπιτιού και όπως όλοι οι υπόλοιποι, έτσι και αυτή χρειάζεται να διακοσμηθεί! Και μπορεί τα χρηστικά αντικείμενα, όπως οι κατσαρόλες και οι συσκευές να καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να δώσεις έμφαση στο χρώμα των τοίχων, στις κουρτίνες των παραθύρων, στο κιλίμι του δαπέδου και στα κάδρα που θα κρεμάσεις!

Fail #2: Δεν ακολουθούμε την αρχιτεκτονική του σπιτιού

Εντάξει, δεν υπάρχει κανένας κανόνας που λέει ότι όλοι οι χώροι του σπιτιού πρέπει να έχουν την ίδια διακόσμηση, αλλά η αρχιτεκτονική τους αποτελεί μια ξεχωριστή ολότητα. Γι’ αυτό, για παράδειγμα, είναι λιγάκι awkward να διαμορφώνεις μια industrial κουζίνα με used επιφάνειες και ασπρόμαυρες αποχρώσεις σε μια νεοκλασική μονοκατοικία. Θα μπορούσες, όμως, να συνδυάσεις τα δύο στυλ, με νεοκλασικές λεπτομέρειες σε μια urban κουζίνα για να δημιουργήσεις μια συνέχεια στο στυλ.

Fail #3: Δεν εξοικονομούμε χώρο για καθίσματα

Η κουζίνα είναι ζωτικό σημείο του σπιτιού. Σκέψου τις ώρες που περνάς εκεί μαγειρεύοντας και θα αντιληφθείς πόσο σημαντικό είναι να περιλαμβάνει και τα αντίστοιχα καθίσματα για να συγκεντρώσει εκεί όλη την οικογένεια ή τους καλεσμένους που περιμένουν να ετοιμαστεί το γεύμα ή να σου κάνουν παρέα. Είτε, λοιπόν, είναι ένα μικρό τραπέζι με τρία σκαμπό, είτε μια ολόκληρη τραπεζαρία ή κι ένα παγκάκι, σημασία έχει να υπάρχουν!

Fail #4: Δεν έχουμε επαρκή φωτισμό

Όταν τεμαχίζεις κρέας και λαχανικά σε ένα ξύλο κοπής, όταν ανακατεύεις τα υλικά μια ζύμης στο μίξερ ή όταν προσπαθείς να καθαρίσεις του λεκέδες από τους πάγκους σου, πόσο καλά βλέπεις για να τα κάνεις; Όχι και τόσο είναι η σωστή απάντηση, αφού οι περισσότεροι δεν φροντίζουμε να έχουμε επαρκή φωτισμό στην κουζίνα μας! Σποτάκια ή απλίκες στους τοίχους, πολύφωτα πάνω από τις νησίδες, αυτοκόλλητες ταινίες LED κάτω από τα ντουλάπια είναι στοιχεία απαραίτητα για μια κουζίνα, και φυσικά πάντα με στυλ!

© 2024 tlife.gr