Site icon TLIFE

Λύσεις για μικρούς χώρους: Όλα όσα θέλεις να μάθεις όταν ζεις σε περιορισμένα… τετραγωνικά

Fact No1: Οι καιροί είναι δύσκολοι. Fact No2: Τα οικονομικά μας είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Fact No3: Αυτό αποτυπώνεται στα σπίτια μας. Fact No4: Δεν έχεις ιδέα πού το πάω. Να κάνω τα πράγματα λιγάκι πιο απλά; Τα μεγάλα σπίτια έχουν και υψηλά ενοίκια και αυτό είναι πράγμα ασύμφορο από όποια πλευρά και αν το πάρεις. Και κάπως έτσι φτάσαμε όλοι να ζούμε την… άνθιση του studio και των μικροσκοπικών διαμερισμάτων, που ok, έχει και τα καλά του, μιας και κάπως μαθαίνουμε να περνάμε καλά και με λιγότερες φιοριτούρες και περισσότερη αγάπη προς το περιβάλλον (και το πορτοφόλι μας), αλλά δημιουργούνται και ορισμένα πρακτικά ζητήματα. Διότι, οι μικροί χώροι μπορεί να μην επαρκούν για να χωρέσουν όλη την πραμάτεια μας, για να βγάλουμε όλο το διακοσμητικό ταλέντο μας ή να κινηθούμε με άνεση μέσα τους. Ή μήπως όχι;

Και όμως, υπάρχουν λύσεις για κάθε περίπτωση! Και αν θέλεις το σπίτι σου να είναι super stylish και ταυτόχρονα να χωράει όλη την ύπαρξή σου, οι τρόποι είναι απλοί, δεν χρειάζονται κόπο και κυρίως δεν απαιτούν μεγάλες δαπάνες! Γιατί είναι οι λεγόμενες “έξυπνες” λύσεις, που “απογειώνουν” το interior design, ενώ την ίδια στιγμή κάνουν τη ζωή σου λιγάκι πιο εύκολη και το σπίτι πιο χρηστικό για την καθημερινότητα! Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας μικρός οδηγός προς… ναυτιλλομένους, που ευτυχώς σου έχω ετοιμάσει!

Και για να μην χάνουμε χρόνο, διάβασε παρακάτω πώς θα κάνεις τα μεγαλύτερα… hacks στο μικρό σπίτι σου, με τρόπους δοκιμασμένους και φυσικά εγγυημένους!

Δεν έχεις μπαλκόνι ή κήπο;

Δεν υπάρχει πρόβλημα, τα περισσότερα διαμερίσματα αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Η λύση; Αφιέρωσε έναν τοίχο του σπιτιού σου στα φυτά εσωτερικού χώρου! Είτε κρεμώντας φυτά από την οροφή, είτε δημιουργώντας κρεμαστούς… κήπους, το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικά ενδιαφέρον και χωροταξικά συμφέρον!

Κακός φωτισμός ή ελάχιστο φυσικό φως;

Ok, κανένα θέμα! Πάρε πινέλο και ρολό και βάψε τους τοίχους κάτασπρους. Πέταξε ό,τι λάμπα έχεις που παράγει κίτρινο ή λευκό φως και αντικατέστησέ τη με “θερμό” φως. Εφοδιάσου με ένα ή δύο επιτραπέζια φωτιστικά, ώστε να γίνει καλή κατανομή του φωτός στο χώρο και τέλος επισκέψου την παραπάνω λύση, γιατί τα φυτά “φωτίζουν” κάθε δωμάτιο.

Καθόλου χώρος για τα διακοσμητικά σου;

Problem solved! Μικρά ράφια, λεπτές ραφιέρες ή και σκάλες είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται το σαλόνι σου για να αντέξει τα διακοσμητικά και τα βιβλία ή περιοδικά σου. Γιατί αν είχες σκοπό να βάλεις στο χώρο και εκείνη την compact και ογκώδη βιβλιοθήκη, ξέχασέ το!

Δεν έχεις χώρο για γραφείο/τραπεζαρία;

Δεν πειράζει, γιατί μπορείς να επενδύσεις σε “έξυπνα” έπιπλα και να λύσεις το πρόβλημά σου μια για πάντα! Ευτυχώς, στο εμπόριο κυκλοφορούν τόσο πολλά “κρυφά” έπιπλα, πτυσσόμενα έπιπλα ή πολυχρηστικά έπιπλα που σίγουρα θα βρεις κάποιο να ταιριάζει στο σπίτι και το γούστο σου!


Δεν χωράει τραπεζάκι σαλονιού;

Δεν το χρειάζεσαι, αρκεί να έχεις ένα stylish σκαμπό! Ή αν δεν έχεις να φτιάξεις ένα! Το παλιό ξύλινο σκαμπό που δεν ξέρεις πώς να αξιοποιήσεις, μπορεί με λίγο βερνίκι και ελάχιστη φαντασία να μετατραπεί στο πιο στιλάτο coffee table. Άσε που ανά πάσα στιγμή μπορείς να το μεταφέρεις όπου θέλεις και όπως σε βολεύει!

Δεν έχεις φουαγιέ στο σπίτι;

Υπερβολές, ποιος χρειάζεται φουαγιέ όταν μπορεί να δημιουργήσει μια μικρή γωνιά με τα απαραίτητα; Ένα μικρό σκαμπό ή ένας λεπτός πάγκος, μερικές κρεμάστρες, άντε και ένα καλαθάκι για τα κλειδιά και τους λογαριασμούς και είσαι έτοιμη να κατακτήσεις τον… κόσμο!

© 2024 tlife.gr