Είτε ετοιμάζεσαι να ξεπροβοδίσεις το εφηβάκι σου στο νέο φοιτητικό διαμέρισμά του, είτε πρόκειται να μετακομίσεις η ίδια αυτή την περίοδο στο καινούριο σπίτι σου, πάντως οι καλοκαιρινοί μήνες που διανύουμε είναι παραδοσιακά οι μήνες των μετακομίσεων! Βλέπεις, είναι η εποχή που πολλές κατοικίες βγαίνουν ξανά στη μεσιτική αγορά και γι’ αυτό ξεκινάει ένας νέος κύκλος προσφοράς και ζήτησης. Σε κάθε περίπτωση, το καλοκαίρι είναι ιδανικό για μετακομίσεις (αν εξαιρέσεις τις αυξημένες θερμοκρασίες), αφού σχεδόν όλοι έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, τόσο για την αναζήτηση νέου σπιτιού, όσο και για την actual μεταφορά του… νοικοκυριού μας σε νέο χώρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γι’ αυτό και σήμερα σου έχω τρεις πολύ σημαντικές συμβουλές, σχετικά με τον τρόπο που πακετάρεις το σπίτι σου εν όψει μιας μετακόμισης. Γιατί, αυτά είναι τα τρία πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε και τελικά καταλήγουμε περισσότερο να παιδευόμαστε, παρά να διευκολύνουμε την ούτως ή άλλως απαιτητική κατάσταση!
Λάθος #1: Πακετάρουμε τα βιβλία σε μεγάλες κούτες
Σκέψου πόσο βάρος μπορεί να έχει ένα χαρτοκιβώτιο, στο οποίο έχεις τοποθετήσει μια ολόκληρη… βιβλιοθήκη! Αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορείς για κανέναν λόγο να το μετακινήσεις, κάνοντας την μετακόμιση ακόμη πιο δύσκολη και χρονοβόρα από ό,τι ήδη είναι! Επιπλέον, κινδυνεύει να σκιστεί η κούτα και να αραδιαστούν τα βιβλία στο πάτωμα ανά πάσα στιγμή.
Φρόντισε, λοιπόν, να πακετάρεις τα βιβλία σου σε πολλά, μικρά κουτιά, τα οποία θα ενισχύσεις με μπόλικη κολλητική ταινία, ώστε να γίνει η διαδικασία πιο εύκολη!
Λάθος #2: Δεν βάζουμε σωστές ταμπέλες με τα περιεχόμενα
Πολύς κόσμος συνηθίζει να αποθηκεύει τα κιβώτια μιας προηγούμενης μετακόμισης και να επαναχρησιμοποιεί στο μέλλον. Αυτό, όμως, σημαίνει πως οι κούτες έχουν ήδη γραμμένο πάνω τους το περιεχόμενο που κουβαλούσαν τότε.
Γι’ αυτό και πρέπει να σβήσουμε ή να καλύψουμε ό,τι γράφουν στην επιφάνειά τους και να τοποθετήσουμε νέες ταμπέλες, ώστε να μειώσουμε το χρόνο της μετακόμισης, χωρίς να ψάχνουμε τρεις ώρες ποιο είναι το σωστό δωμάτιο στο οποίο αντιστοιχεί το κάθε κιβώτιο.
Λάθος #3: Δεν πακετάρουμε με σωστό τρόπο τα εύθραυστα αντικείμενα
Όταν δεν δίνουμε προσοχή στον τρόπο που τοποθετούμε τα εύθραυστα αντικείμενα στα κιβώτια, τότε καταλήγουμε στο νέο σπίτι με πολλά σπασμένα πιάτα, ραγισμένα ποτήρια και θρυμματισμένα βάζα. Στοιβάζοντας αυθαίρετα τα ευαίσθητα πράγματα, χωρίς καμία προστασία, σε μια κούτα είναι το πιο μεγάλο λάθος που μπορούμε να κάνουμε.
Αντ’ αυτού, πρέπει να χρησιμοποιείς χαρτί περιτυλίγματος, bubble wrap ή ακόμη και εφημερίδες για να τυλίξεις τα γυάλινα και πορσελάνινα αντικείμενα ή οτιδήποτε άλλο δεν θα ήθελες να “πληγεί” κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ