Η νέα σεζόν ξεκινά και ελπίζω να ξεκινά δυναμικά για όλες, γιατί διαφορετικά θα συνεχίσουμε να αναπολούμε τις καλοκαιρινές διακοπές, ανήμπορες να επανέλθουμε στους τακτικούς ρυθμούς μας! Η καινούρια σεζόν, όμως, είναι παραδοσιακά και η εποχή των ανανεώσεων, των νέων ξεκινημάτων και των διαφορετικών δεδομένων. Αυτή την περίοδο, λοιπόν, είτε είσαι νέα φοιτήτρια και καλείσαι να εξοπλίσεις το πρώτο σπίτι σου, είτε αποχαιρετάς το φοιτητικό διαμέρισμά σου και ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις στο νέο (ενήλικο) σπίτι σου, πάντως το ερώτημα είναι ένα: πώς θα διακοσμήσεις από την αρχή το καινούριο -και εντελώς άδειο- σπίτι σου; Ευτυχώς, εδώ θα βρεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υπό κανονικές συνθήκες, ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα προετοιμασίας, κατά το οποίο θα κάνεις τις βόλτες σου (πραγματικές ή διαδικτυακές) στα κατάλληλα καταστήματα. Ωστόσο, μιας και ο χρόνος μας πιέζει, αρκεί μία σύντομη έρευνα αγοράς πριν αρχίσεις να εξοπλίζεις τον χώρο σου. Την ίδια στιγμή, η περιήγηση στα αγαπημένα σου deco sites ή την υποφαινόμενη στήλη του TLife ή το Instagram και το Pinterest account σου είναι απαραίτητη για να βρεις το στυλ στο οποίο θα στραφείς για το interior design σου! Τέλος, θα πρέπει να θυμάσαι πως το μεγαλύτερο βάρος σε πρώτη φάση οφείλεις να το ρίξεις στα βασικά έπιπλα, που τυγχάνει να είναι και τα πιο απαιτητικά στην… τσέπη σου. Όλες οι υπόλοιπες λεπτομέρειες μπορούν να προστεθούν με τον καιρό!
Δες, λοιπόν, παρακάτω πώς θα εξοπλίσεις βήμα-βήμα τον καινούριο χώρο σου με τα κατάλληλα στοιχεία ανά δωμάτιο!
Φουαγιέ-είσοδος
Δύο είναι οι βασικοί ρόλοι ενός φουαγιέ: ο πρώτος είναι η καλή πρώτη εντύπωση όποιου εισέρχεται στο σπίτι και ο δεύτερος είναι να λειτουργεί σε πρακτικό επίπεδο για την αποθήκευση μικροπραγμάτων. Γι’ αυτό και μια κρεμάστρα, ένα ράφι ή ένα side table ή μια κονσόλα και ένα χαλί είναι τα βασικά που πρέπει να προμηθευτείς σε πρώτη φάση. Εφόσον έχεις βρει λύσεις, λοιπόν, για τα πανωφόρια, τα κλειδιά και την αλληλογραφία σου, τότε μπορείς να προχωρήσεις με τον καιρό στο κατάλληλο φωτιστικό, τα κάδρα και τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία που θα προσθέσεις!
Κουζίνα
Δυστυχώς, σε ένα διαμέρισμα που προορίζεται για ενοικίαση, οι κουζίνες δεν είναι συνήθως όσο καλοφτιαγμένες ή καλαίσθητες θα θέλαμε. Μπορούν, όμως, πολύ εύκολα να… σουλουπωθούν. Βρες, λοιπόν, το χρώμα με το οποίο θα επενδύσεις τους τοίχους της και έπειτα επένδυσε σε λεπτομέρειες, όπως μερικά νέα χερούλια για τα συρτάρια και τα ντουλάπια και τέλος -εφόσον ο χώρος το επιτρέπει- ένα τραπέζι με καρέκλες και μερικά αποθηκευτικά κουτιά είναι οι επόμενες κινήσεις σου.
Υπνοδωμάτιο
Ένα είναι το βασικό στοιχείο στο υπνοδωμάτιο και λέγεται κρεβάτι. Αυτό, λοιπόν, πρέπει να είναι και ο βασικός στόχος σου, ο οποίος θα συνοδεύεται και από το ανάλογο στρώμα και τα μαξιλάρια ύπνου. Ωστόσο, μπορείς να επενδύσεις σε ένα καλό στρώμα και να βρεις μερικές πιο οικονομικές DIY λύσεις για το κρεβάτι σου. Έπειτα, οι κουρτίνες και τα κομοδίνα είναι απαραίτητα για να εξοπλιστεί πλήρως ο χώρος. Σε δεύτερη φάση μπορείς να προσθέσεις τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, όπως νέα σεντόνια και σκεπάσματα, φωτιστικά, χαλιά και κάδρα.
Μπάνιο
Όπως και στην περίπτωση της κουζίνας, έτσι και στο μπάνιο, ενδέχεται να έρθεις αντιμέτωπη με μια αισθητική που δεν ταυτίζεται με την δική σου. Σκοπός σου, λοιπόν, πρέπει να είναι η σύγκλιση με αυτή και όχι η αντίθεσή σου απέναντί της. Ξεκίνησε, λοιπόν, με έναν καινούριο καθρέφτη και ίσως μία νέα απλίκα για τον τοίχο και προχώρησε σε μερικά αποθηκευτικά αντικείμενα και έπιπλα, καθώς και σε stylish πετσέτες και χαλί. Με τον καιρό, θα μπορέσεις να προσθέσεις διακοσμητικές νότες, όπως κάποιο κάδρο, φυτά εσωτερικού χώρου και αρωματικά κεριά.
Σαλόνι
Εδώ είναι αδιαμφισβήτητα το πιο οικονομικά απαιτητικό σημείο του σπιτιού. Γι’ αυτό και πρώτο μέλημά σου είναι να προμηθευτείς τα απαραίτητα αντικείμενα, όπως ένα κάθισμα, ένα coffee table και ένα φωτιστικό. Από εκεί και πέρα, με το πέρασμα του χρόνου θα είσαι σε θέση να προσθέτεις συνεχώς μικρότερα στοιχεία, όπως χαλιά, κουρτίνες, κάδρα και αξεσουάρ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ