Μπορεί να μην είσαι ούτε ηλεκτρολόγος, ούτε ψυκτικός, αλλά σίγουρα (έστω και την πρώτη φορά που η συσκευή μπήκε στο σπίτι σου) θα έχεις προσέξει ότι το ψυγείο σου στο πίσω μέρος του διαθέτει ένα εξάρτημα που μοιάζει με σχάρα. Θα μπορούσες να πεις ότι όλη η πλάτη του ψυγείου καλύπτεται από αυτές τις μεταλλικές αντιστάσεις που θυμίζουν στην όψη oversized σχάρα, αλλά για το λόγο ύπαρξής τους δεν έχεις καμία ιδέα. Πολύ λογικό, αφού ίσως ποτέ μέχρι τώρα να μην είχε χρειαστεί να σκεφτείς και να “κουράσεις” το μυαλό σου με μια λεπτομέρεια σαν και αυτή!
Και όμως, μιας και το ψυγείο είναι η πιο παραγνωρισμένη ηλεκτρική συσκευή του σπιτιού, που στοιχίζει πολλά χρήματα και κάνει ίσως την πιο βαριά δουλειά στην κουζίνα, είναι πολύ σημαντικό να φροντίζεις για την καλή λειτουργία του και να έχεις στο μυαλό σου πως πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να το… βοηθάς, ώστε να καταφέρεις να το συντηρήσεις για αρκετά χρόνια, αλλά και με λιγότερα έξοδα. Διότι, σκέψου πως ένα επιβαρυμένο και κακοσυντηρημένο ψυγείο θα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για να λειτουργήσει, και άρα θα κοστίζει και περισσότερα χρήματα στον γενικό οικιακό προϋπολογισμό σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τώρα, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να συστηθείς με αυτή τη μεταλλική σχάρα στο πίσω μέρος του ψυγείου, που είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για τη σωστή ψύξη που παρέχει η συσκευή στα τρόφιμά σου! Χωρίς να θέλω (και να μπορώ άλλωστε) να μπω σε… ενδελεχείς λεπτομέρειες για τη λειτουργία του ψυγείου, ας αναφέρω μόνο πως οι συγκεκριμένοι σωλήνες είναι εκείνοι που καθορίζουν και το επίπεδο ψύξης εντός ψυγείου. Και αυτοί οι σωλήνες που είναι εκτεθειμένοι στις εξωτερικές συνθήκες είναι εκείνοι που μπορεί να συγκεντρώσουν πάνω τους την περισσότερη βρωμιά και σκόνη, ακριβώς λόγω της θέσης τους!
Αν θέλεις, επομένως, να εξοικονομήσεις χρήματα και να διατηρήσεις το ψυγείο σου σε άριστη κατάσταση, ώστε να είναι λειτουργικό και σαν… καινούριο, δες παρακάτω τι πρέπει να κάνεις τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο!
- Τράβηξε το ψυγείο σου προς τα έξω, ώστε να απελευθερωθεί η πλάτη του και βγαλ’ το από την πρίζα. Η διαδικασία δεν είναι χρονοβόρα, οπότε το περιεχόμενο του ψυγείου δεν διατρέχει κάποιο… κίνδυνο. Καλό είναι, πάντως, να διατηρήσεις την πόρτα κλειστή, ώστε να μην απελευθερωθεί η ψύξη και ζεσταθούν τα τρόφιμά σου.
- Μόλις αντικρίσεις τη “σχάρα”, προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου! (Ειδικά αν έχεις κατοικίδια στο σπίτι, να είσαι προετοιμασμένη πως πάνω στη σχάρα θα βρεις όλο το ανοιξιάτικο… τρίχωμά τους!)
- Βάλε την ηλεκτρική σκούπα σε λειτουργία και με ένα από τα ειδικά, στενότερα, εξαρτήματά της σκούπισε τη σχάρα του ψυγείου. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να μαζέψεις την περισσότερη σκόνη που έχει συσσωρευτεί επάνω στο ψυγείο σου.
- Μιας και είσαι στο συγκεκριμένο σημείο, μπορείς με τη σκούπα να κάνεις ένα προσεκτικό πέρασμα και από τη βάση του ψυγείου και γενικά όπου δεις πως υπάρχει μαζεμένη σκόνη.
- Έπειτα, με ένα στενό πινέλο (κατά προτίμηση με χοντρή τρίχα) σκούπισες σιγά- σιγά τις “αντιστάσεις”, ώστε να απαλλαγείς από την περισσότερο “επίμονη” βρωμιά.
- Βάλε το ψυγείο ξανά στην πρίζα και επέστρεψέ το στη θέση του.
Αν επαναλαμβάνεις τη διαδικασία κάθε έξι μήνες, τότε είναι σίγουρο πως το ψυγείο σου θα… ζήσει για πολλά ακόμη χρόνια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ