Μπορεί η εποχή να το… σηκώνει και φυσικά οι διακοσμητικές τάσεις να το επιβάλουν, αλλά τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι το απόλυτο αντικείμενο του πόθου όλων μας, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου και interior styling! Και εκεί που νομίζεις πως τα “πολλά φυτά” δεν θα είναι ποτέ “υπερβολικά” πολλά, έρχεται μια ωραία πρωία και ανακαλύπτεις πως ναι, αν στο σπίτι σου συμβιώνεις με ένα σκύλο ή μια γάτα, τότε κάποια φυτά είναι καλό να τα αποχωριστείς! Ο λόγος είναι γιατί αυτοί οι μικροί κατεργάρηδες το βρίσκουν εξαιρετικά διασκεδαστικό, αλλά και gourmet, να μασουλούν συνεχώς το φύλλωμα των μονάκριβων… πρασινάδων σου και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικό για την υγεία τους!
Σίγουρα θα έχεις ξανακούσει πως ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ιδιαιτέρως τοξικά για τα κατοικίδια ζώα και πως θα πρέπει να προσέχεις ποια επιλέγεις να χρησιμοποιήσεις για το interior design σου! Και ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι τα πιο ανθεκτικά και ιδανικά για εσωτερικούς χώρους, ωστόσο οι βλαβερές επιδράσεις τους στους καλύτερους φίλους σου είναι ο No1 λόγος να τα “ξεφορτωθείς” άρον-άρον και να μην τα ξαναδείς μπροστά σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να δεις τα τέσσερα πιο κοινά φυτά που όλοι έχουμε στα σπίτια μας, τα οποία θεωρούνται τοξικά και επικίνδυνα για τις γάτες και τους σκύλους!
Αλόη:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ένα από τα πιο ευεργετικά για τον άνθρωπο φυτά, χάρη στις επουλωτικές ιδιότητές του, που ταυτόχρονα λειτουργεί και ως πρώτης τάξεως διακοσμητικό στοιχείο σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Έλα, όμως, που δεν ισχύει το ίδιο και για τους μικρούς φίλους μας, αφού η αλόη βέρα μπορεί να προκαλέσει εμετούς, κατάθλιψη, διάρροια, ανορεξία και τρέμουλο τόσο στα σκυλάκια, όσο και στις γάτες.
Δράκαινα:
Διάσημη τόσο για την αντοχή της, όσο και για τα χαμηλά επίπεδα φροντίδας που απαιτεί, αλλά και για το λιγοστό φως που χρειάζεται για να αναπτυχθεί, η δράκαινα δίνει σε κάθε interior desing το tropical touch που χρειάζεται! Είναι, όμως, πολύ τοξική και για τις δύο κατηγορίες κατοικίδιων, αφού αν το φάνε μπορεί να παρουσιάσουν εμετούς (με αίμα), ανορεξία, κατάθλιψη και σιελόρροια, ενώ οι γάτες μπορεί να εμφανίσουν διεσταλμένες κόρες του ματιού.
Αγγλικός κισσός:
Ένα από τα πιο όμορφα και εύκολα διαχειρίσιμα αναρριχητικά φυτά, που αντέχουν πολύ σε κλειστό περιβάλλον, ο κισσός μπορεί να παρουσιάσει από ελαφριές αναπνευστικές δυσκολίες και δερματικά εξανθήματα έως παράλυση και κώμα, τόσο στις γάτες, όσο και στους σκύλους.
Κρίνα:
Το μυρωδάτο ανοιξιάτικο άνθος που μεσουρανεί αυτή την εποχή σε μπουκέτα και συνθέσεις, είναι και ένα από τα αγαπημένα μας για το interior design. Ωστόσο, την ίδια στιγμή είναι πολύ επικίνδυνο για τις γάτες και τους σκύλους, προκαλώντας σιελόρροια, στοματική ενόχληση, αφρούς, διαυγείς εμετούς και σε κάποιες περιπτώσεις δυσκολίες στην αναπνοή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ