Αν μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, έστω και μία πενταετία, τότε θα βλέπαμε πως τα τεχνητά φυτά δεν αποτελούσαν απλά μια απαγορευμένη επιλογή στο interior design, αλλά για πολλούς επαγγελματίες του χώρου θεωρούνταν ως το πιο αποτυχημένο βήμα που μπορεί να κάνει κανείς στη διακόσμησή του! Fast forward στο τώρα, που όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, από κάτω θα βρεις ένα τέλειο τεχνητό φυτό, που οι διακοσμητές εκθειάζουν! Γι’ αυτό και σήμερα, θα μιλήσουμε για μερικά στοιχεία που οφείλεις να γνωρίζεις πριν προμηθευτείς το νέο (εντελώς ψεύτικο) faux φυτό σου, ώστε να μην σε πάρει κανείς… χαμπάρι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δεν ξέρω πώς φτάσαμε ως εδώ και γιατί πλέον τα πλαστικά φυτά έχουν γνωρίσει τόσο μεγάλη “άνθιση” (see what I did there?), πάντως σίγουρα ένας από τους βασικούς παράγοντες είναι το γεγονός πως πλέον η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά, ώστε τα τεχνητά φυτά να είναι τόσο αληθοφανή, που δύσκολα τα ξεχωρίζεις από τα ζωντανά φυτά. Επιπλέον, η επέλαση της βλάστησης στους εσωτερικούς χώρους έχει φέρει στο προσκήνιο αρκετές ποικιλίες φυτών, οι οποίες ούτως ή άλλως μοιάζουν με τεχνητά (για εσάς μιλάω, αγαπημένα μου παχύφυτα!). Επομένως, είναι πολύ εύκολο να βρεις ένα πειστικό πλαστικό φυτό, αφού και η πραγματική εκδοχή του μοιάζει με πλαστική. Σε κάθε περίπτωση, τα faux φυτά είναι ένα από τα trends της εποχής και σίγουρα έχουν βγάλει από την δύσκολη θέση πολλούς από εμάς, που είτε δυσκολεύονται να κρατήσουν στη ζωή τα αληθινά φυτά τους στον σκοτεινό χώρο του διαμερίσματος, είτε δεν φημίζονται για την… φροντιστική συμπεριφορά τους απέναντι στα φυτά τους.
Τι πρέπει να προσέχεις, λοιπόν, όταν επιλέγεις τα τεχνητά φυτά για τον χώρο σου;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tip #1: Διάλεξε καλής ποιότητας “απομιμήσεις” φυτών που ήδη μοιάζουν με ψεύτικα
Πέρα από τα λατρεμένα (και πολύ hot right now) παχύφυτα, υπάρχουν και πολλές ακόμη κατηγορίες φυτών που μοιάζουν τεχνητά. Ανάμεσα σε αυτά είναι η αλόη (παχύφυτο), ο φίκος λυράτα, τα αερόφυτα, η μανστέρα, η σανσεβιέρια, η μπανανιά, η φτέρη, η ζάμια, ο φίκος και το Πουλί του Παραδείσου. Όλα τους έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό το παχύ φύλλωμα, που τα κάνει να μοιάζουν με λάστιχο. Γι’ αυτό και η τεχνητή εκδοχή τους είναι τόσο αληθοφανής!
Tip #2: Κάνε το σωστό styling, όπως θα έκανες και σε ένα αληθινό φυτό
Η παρουσίαση είναι η πιο βασική δουλειά που έχεις να κάνεις. Όπως δεν θα άφηνες ένα ζωντανό φυτό στην πλαστική γλάστρα με την οποία θα το αγόραζες, έτσι και με τα τεχνητά φυτά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα stylish δοχείο, ώστε να είναι ακόμη πιο πειστικό το οπτικό αποτέλεσμα. Επίσης, μια μικρή έρευνα σχετικά με τις απαραίτητες συνθήκες που χρειάζεται το πραγματικό φυτό θα σε βοηθήσουν να ολοκληρώσεις την παρουσίασή σου: λίγο χώμα στην επιφάνειά του, αλλά και η χρήση κασπό ή γλάστρας ανάλογα με τις ανάγκες για αποστράγγιση είναι αρκετά βοηθητικές κινήσεις.
Tip #3: Φρόντισε να παραμένει καθαρό, για να μην αποκαλυφθεί η… απάτη σου
Όπως όλες οι επιφάνειες του σπιτιού, έτσι και τα faux φυτά μαζεύουν αρκετή σκόνη. Ειδικά στην περίπτωση των τεχνητών φυτών, που δεν τα περιποιείσαι τακτικά, όπως τα αληθινά, ενώ ταυτόχρονα το υλικό τους (πλαστικό ή λάστιχο) τείνει να “έλκει” τη σκόνη, θα πρέπει να φροντίζεις να τα ξεσκονίζεις τακτικά, για να μην κινήσεις υποψίες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ