Καθρέφτες για τη διακόσμηση του σπιτιού σου

Αγαπημένοι, για πολλούς λόγους. Οι καθρέφτες πέρα από τους αυτονόητους, πρακτικούς και χρηστικούς λόγους, έρχονται για να γίνουν ένα διακοσμητικό “όπλο” ώστε να αποκτήσει το σπίτι μας στιλ και ενδιαφέρον ύφος. Πέρα λοιπόν από τα σημεία που συνήθως τους χρησιμοποιούμε για να μας εξυπηρετήσουν, μπορούμε να πειραματιστούμε και να ομορφύνουμε το χώρο, να του δώσουμε βάθος, να τον βοηθήσουμε να φανεί μεγαλύτερος.

Στους άδειους τοίχους αντί για κάδρα, σε δωμάτια που θέλουμε να αποκτήσουν προοπτική και βάθος, σε χώρους που θέλουμε περισσότερο φως. 

Μίνιμαλ, κλασικός ή μπαρόκ, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να ταιριάζει στο γούστο σου και στο ύφος που θέλεις να δώσεις στο χώρο. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία όμως είναι οι ισορροπίες, οι αναλογίες. Το μέγεθος με λίγα λόγια. Οπότε, πριν επιλέξεις πρέπει να έχεις αποφασίσει το σημείο που θα τον τοποθετήσεις, ώστε να μπορέσεις να βρεις το σωστό μέγεθος και σχήμα για το σπίτι σου.

Στη διακόσμηση, όπως και στη μόδα, υπάρχουν φυσικά κάποιοι κανόνες που έχουν να κάνουν με την αισθητική και την καλαισθησία, από εκεί και πέρα όμως είσαι ελεύθερη να πειραματιστείς, να δοκιμάσεις, να ακολουθήσεις αυτό που σου αρέσει. 

Ένας καθρέφτης λοιπόν μπορεί να ταιριάξει παντού. Πάνω από το τζάκι, στην τραπεζαρία, στο σαλόνι πάνω από τον καναπέ. Μπορεί να αντικαταστήσει έναν πίνακα, ένα κάδρο, ένα διασκοσμητικό άλλο στοιχείο. 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια σύνθεση από καθρέφτες για να ντύσεις έναν άδειο τοίχο ή να δώσεις ενδιαφέρον στον διάδρομο του σπιτιού σου. 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις καθρέφτες που εναρμονίζονται με το περιβάλλον, λιτούς και σε μίνιμαλ γραμμή που ενσωματώνονται και συνυπάρχουν αρμονικά με τη διακόσμηση του σπιτιού ή έντονα κομμάτια που δίνουν χαρακτήρα και ξεχωρίζουν. 

Ναι, οι σύγχρονες τάσεις δεν θέλουν απαραίτητα τους καθρέφτες κρεμασμένους. Μπορεί, όπως και τα κάδρα να είναι τοποθετημένοι στο πάτωμα ή πάνω σε κάποιο έπιπλο. Όπως και να έχει, το ζητούμενο είναι η αρμονία. Η ισορροπία. Προσοχή λοιπόν, γιατί το να μας αρέσει κάτι δεν σημαίνει ότι ταιριάζει και στο σπίτι μας. Μπορεί να το “μπουκώνει” ή μπορεί να χάνεται. 

Από εκεί και πέρα μην διστάσεις να δοκιμάσεις, να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη και στο διακοσμητικό παιχνίδι να βάλεις και τους καθρέφτες. Να παίξεις με την αντανάκλασή τους, με τις διαφορετικές κορνίζες, με το ύφος τους. Σίγουρα πάντως θα δώσουν στο σπίτι σου ένα plus. 

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164