Site icon TLIFE

Toru chairs: Οι νέες κυκλοφορίες του καταλανικού studio θα σε ενθουσιάσουν

Όταν ο νεαρός σχεδιαστής Jordi Ribaudí αποφάσισε το 2005 να στήσει το δικό του workshop στη Βαρκελώνη, κοντά στην βιοτεχνία επεξεργασίας δέρματος που “έτρεχε” η οικογένειά του στο παρελθόν, ξεκίνησε ένα υπέροχο και γεμάτο δημιουργικότητα ταξίδι για τον ίδιο και τη νεοσύστατη τότε εταιρία του, Toru! Από τότε, το brand ειδικεύεται σε εξαιρετικής αισθητικής και ποιότητας αντικείμενα που φτιάχνονται από δέρμα, ενώ μόλις κυκλοφόρησε μια αντισυμβατική σειρά από καθίσματα, τα οποία χρησιμοποιούν το δέρμα με τον πιο πρωτότυπο τρόπο! Και κάπως έτσι “γεννήθηκαν” οι καρέκλες και πολυθρόνες Babu, Clop και Clop Lounge!

Η καινοτομία στο σχεδιασμό και την κατασκευή των τριών εκπληκτικών καθισμάτων έγκειται στο γεγονός πως το δέρμα δεν αποτελεί υλικό ταπετσαρίες που καλύπτει διακοσμητικά την εκάστοτε δημιουργία, αλλά αντιθέτως είναι το στοιχείο που χρησιμεύει ως κάθισμα και πλάτη! Τα πολλαπλά στρώματα δέρματος δημιουργούν ένα σκληρό και ανθεκτικό κάθισμα που συνδέεται στον ξύλινο σκελετό κάθε επίπλου με μπρούτζινες λεπτομέρειες! Μάλιστα, το δέρμα που χρησιμοποιείται από το studio Toru χρωματίζεται με φυσικούς τρόπους, όπως το εκχύλισμα καστανιάς και μιμόζας.

Κάθε κομμάτι της συλλογής καθισμάτων φτιάχνεται από τοπικούς τεχνίτες που επεξεργάζονται δέρμα και ξύλο. Η πολυθρόνα Babu είναι μία καινοτόμα lounge πολυθρόνα χωρίς πόδια που μετακινείται πολύ εύκολα και είναι ιδανική για χαλάρωση και… διαλογισμό. Η Clop Lounge πολυθρόνα έχει ένα πρωτότυπο δερμάτινο φινίρισμα εμπνευσμένο από την υποδηματοποιία και στηρίζεται σε τρία πόδια, ενώ η καρέκλα τραπεζαρίας Clop είναι η πιο “μαζεμένη” εκδοχή της πολυθρόνας και διαθέτει τέσσερα πόδια για μεγαλύτερη σταθερότητα.

© 2024 tlife.gr