Oι ατελείωτες ώρες στο γραφείο, περνούν πάντα πιο εύκολα, όταν έχεις στο μυαλό σου πως μετά σε περιμένει μια χαλαρή βόλτα με φίλες. Τα άλλοτε ξέφρενα ξενύχτια στα bar με δυνατή μουσική και με τα σκαμπό -που μoιάζουν με όαση- σε έλλειψη, έχουν αντικατασταθεί σιγα σιγά από όμορφους χώρους για after work dinners, με κρασί και χαλαρωτική μουσική.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όσο πιο φιλικό είναι το περιβάλλον, τόσο πιο ξεκούραστη νιώθεις μετά από την έξοδό σου. Ένας τέτοιος χώρος είναι και το εστιατόριο Wagamama στο Μαρούσι, που βρέθηκα πρόσφατα με φίλες. Aπολαυστικές γεύσεις που φτάνουν στο τραπέζι σου συνοδευόμενες με τα χαμόγελα του προσωπικού και όλα αυτά μετά από window therapy στο πιο κομψό εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Με τις μυρωδιές και τα χρώματα, ταξιδεύεις στην Ασία, με το σούσι να ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Κι αν δεν είσαι fan υπάρχουν άπειρα πιάτα που θα λατρέψεις.
A photo posted by Evita Tsilochristou (@evitatsi) on
Προσωπικά αγαπώ πολύ τις σούπες κι έχω πάθει εμμονή με το chilli chicken ramen (στήθος κοτόπουλο με ramen νούντλς σε πικάντικο ζωμό από κοτόπουλο. Γαρνίρονται με κρεμμύδι, βλαστάρια φασολιών σόγιας, κόλιανδρο, φρέσκο κρεμμυδάκι, chillies και μια φέτα lime) Και για να μιλήσουμε στη γλώσσα τους, τα rammen τους είναι γενναιόδωρες ζεστές σούπες με φρέσκα ramen noodles. Συμπληρώνονται με διάφορα φρέσκα υλικά και γαρνιτούρες και σερβίρονται στο παραδοσιακό μεγάλο μαύρο μπολ
Όπως καταλαβαίνεις δεν θα μπορούσα να μην έχω την συνταγή στα χέρια μου γι’ αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα. Μια δοκιμή θα σε πείσει και στη συνέχεια… καλά μαγειρέματα!
Υλικά
1. ζωμός κοτόπουλο 500 ml
2. σάλτσα τσίλι ραμεν 30 ml
3. ραμεν νουντλς 1 μερίδα
4. ένα ψημένο στήθος κοτόπουλο μαριναρισμένο σε σάλτσα bbq
5. φύτρες φασολιών σόγιας 100 γραμμάρια
6. κόκκινο κρεμμύδι κομμένο ζουλιεν 20 γραμμάρια
7. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
8. φρέσκο κόλιανδρο
9. φρέσκα τσίλι κομμένα σε φέτες
10. μία φέτα φρέσκο λαιμ
Διαδικασία
1. Μαγείρεψε τα νουντλς, στραγγίξέ τα καλά και τοποθετήσέ τα σε ένα μπολ ramen
2. Πρόσθεσε την σάλτσα τσίλι ramen και στη συνέχεια το ζωμό κοτόπουλου και τα νουντλς. Ανακατέψε καλά για να διαχωριστούν τα υλικά
3. Κόψε το κοτόπουλο σε λωρίδες σε γωνία 45 ̊ και τοποθετήσέ το πάνω από τα ζυμαρικά σε ένα σχήμα ημισελήνου
4. Στη συνέχεια γαρνίρεις με ζεματισμένες φύτρες φασολιών σόγιας, κόκκινο κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, κόλιανδρο, κόκκινο τσίλι και φρέσκο λαιμ
Σημείωση: Βεβαιώσου ότι το κοτόπουλο είναι έξω από το ζωμό σχηματίζοντας μια ημισέληνο