Eurovision 2024 – Έντεν Γκολάν: Ποια είναι η πολυσυζημένη τραγουδίστρια του Ισραήλ

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της Eurovision 2024, είναι η Έντεν Γκολάν, η τραγουδίστρια του Ισραήλ, εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα.

Εν μέσω αποδοκιμασιών –που δεν πέρασαν στον τηλεοπτικό αέρα– και με χιλιάδες διαδηλωτές να έχουν κατακλύσει το Μάλμε για να διαμαρτυρηθούν για το Ισραήλ και τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό, η 20χρονη τραγουδίστρια άντεξε, έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και στον χθεσινό τελικό. 

Ποια είναι η Έντεν Γκολάν

Η Ισραηλινή τραγουδίστρια γεννήθηκε το 2003 στο Κφαρ Σαμπά, 15 χιλιόμετρα από το Τελ Αβίβ. Ο πατέρας της κατάγεται από τη Λετονία και η μητέρα της από την Ουκρανία.

Μεγάλωσε στη Ρωσία, όπου έζησε για 13 χρόνια επειδή ο πατέρας της μετακόμισε στη Μόσχα για επαγγελματικούς λόγους. Η οικογένεια εγκατέλειψε τη χώρα μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Έντεν Γκολάν από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την μουσική και ήδη από τα εννιά της είχε κερδίσει πολλά βραβεία σε μουσικούς διαγωνισμούς.

Πήρε μέρος στο ρωσικό “The Voice Kids” το 2018 και στον τοπικό προκριματικό γύρο για το Junior ESC το 2015. Οι εμφανίσεις της δεν πέρασαν απαρατήρητες. 

Η Έντεν Γκολάν συμμετείχε σε συγκρότημα με άλλα κορίτσια για δύο χρόνια, το Cosmos Girls με την ίδια να ηγείται και να κερδίζει σε κάθε εμφάνισή της το κοινό.

Με το γκρουπ έλαβε μέρος σε διάφορα φεστιβάλ και τηλεοπτικές εκπομπές, προτού υπογράψει συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία και κυκλοφορήσει το πρώτο της άλμπουμ σε ηλικία 18 ετών.

Η νεαρή εμπνέεται από super star όπως η Μπιγιονσέ, η Αριάνα Γκράντε, ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και η Γουίτνεϊ Χιούστον και κινείται σε ρυθμούς ποπ, soul και R&B.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EDEN GOLAN (@golaneden)

Το Ισραήλ συμμετέχει από το 1973 στη Eurovision, την οποία κέρδισε για τέταρτη φορά το 2018. Σήμερα η χώρα βρίσκεται μεταξύ των φαβορί για την τελική νίκη πίσω από την Κροατία και μπροστά από την Ελβετία, σύμφωνα με τις στοιχηματικές 

Δες την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164