Eurovision 2024: Κι άλλο «χτύπημα» στον διαγωνισμό λίγο πριν τον τελικό – Η Ισπανία «καρφώνει» την EBU

Τα πάνω-κάτω φαίνεται πως έχουν έρθει στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision τα τελευταία 24ωρα. 

Ο τελικός της Eurovision είναι προγραμματισμένος για απόψε το βράδυ στις 22.00 και ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα διαγωνιστούν 25 ή 26 χώρες μιας και η συμμετοχή της Ολλανδίας με τον Joost Klein και το «Europapa» έχει εξελιχθεί σε θρίλερ, μετά την απόφαση του Ολλανδού να μην εμφανιστεί στην προτελευταία πρόβα του show.

Κι ενώ η συμμετοχή της Ολλανδίας έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην EBU, μια ανάρτηση από πλευράς Ισπανίας ήρθε για να ταράξει ακόμα περισσότερο τα νερά. 

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter/Χ, το ισπανικό κρατικό δίκτυο RTVE αμφισβητεί την αξιοπιστία της EBU αναφέροντας: «Η ισπανική αντιπροσωπεία στη Eurovision μετέφερε στην EBU τη δέσμευσή της για την ελευθερία του Τύπου και της γνώμης και απαίτησε από τη Eurovision να διασφαλίσει τον σεβασμό της».

Θυμίζουμε πως η Ισπανία είναι μία από τις Big Five, δηλαδή μία από τις πέντε χώρες που συνεισφέρουν τα περισσότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), στη διοργανώτρια Αρχή της Eurovision 2024.

Ο λόγος της συγκεκριμένης ανακοίνωσης της ισπανικής πλευράς δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος, όμως φαίνεται πώς σχετίζεται με την απόφαση της EBU να μην επιτρέψει στις “Big Five” να προχωρήσουν στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου λόγω του ζητήματος που προέκυψε με την Ολλανδία.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164