Site icon TLIFE

Eurovision 2024: Τι θα δούμε στον τελικό – Η σειρά εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι, τα φαβορί και το «θρίλερ» με την Ολλανδία

Αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2024 στη σκηνή του Malmö Arena, τον οποίο θα παρακολουθήσουμε απόψε, Σάββατο 11 Μαΐου 2024, στις 22:00 στην ΕΡΤ. Μετά την επιτυχημένη εμφάνισή της στον Β’ Ημιτελικό, η Μαρίνα Σάττι κέρδισε για την Ελλάδα το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Τελικό με το τραγούδι «ZARI».

Η καλλιτέχνιδα θα εμφανιστεί στη 12η θέση μετά τη Λετονία και πριν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

YouTube video player

Τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα σχολιάσουν οι Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα ανακοινώσει η Έλενα Παπαρίζου, η μοναδική που κατέκτησε την πρώτη θέση για την Ελλάδα στη Eurovision του 2005, με το τραγούδι «My number one».

Στον Τελικό θα συμμετάσχουν οι 20 χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία) και η διοργανώτρια χώρα, Σουηδία.

Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης των χωρών:

Σουηδία, Ουκρανία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ισραήλ, Λιθουανία, Ισπανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λετονία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ιταλία, Σερβία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Αρμενία, Κύπρος, Ελβετία, Σλοβενία, Κροατία, Γεωργία, Γαλλία, Αυστρία.

Οι προβλέψεις στοιχημάτων

Στην κορυφή των προβλέψεων-στοιχημάτων βρίσκεται η Κροατία, που αποθεώθηκε στον Α’ Ημιτελικό. Το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim», που ερμηνεύει ο Baby Lasagna, σχολιάστηκε έντονα και έχει κερδίσει τους Eurofans. Ο Κροάτης θα ανέβει στο stage του τελικού με ένα πολιτικό τραγούδι, στρέφοντας την προσοχή στις κοινωνικές και πνευματικές προκλήσεις και στην αγωνία που βιώνει κάθε άνθρωπος που εγκαταλείπει τον τόπο του σε αναζήτηση καλύτερων ευκαιριών.

Στη δεύτερη θέση φιγουράρει το Ισραήλ, που θα εκπροσωπηθεί από την Eden Golan με το τραγούδι «Hurricane».

Αμέσως μετά ακολουθεί η Ελβετία με τον Nemo και το τραγούδι «The Code»

Μεγάλη έκπληξη είναι η Ουκρανία, στην πέμπτη θέση, που εκπροσωπείται από τις Alyona Alyona και Jerry Heil, με το τραγούδι «Teresa & Maria» που αναφέρεται στη Μητέρα Τερέζα και την Παναγία.

Και μπορεί η Ολλανδία με τον Joost Klein και το «Europapa» να κέρδισε τις εντυπώσεις στον β’ ημιτελικό, ωστόσο αποτελεί μυστήριο αν ο καλλιτέχνης θα εμφανιστεί στον μεγάλο τελικό.

Η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι φαίνεται να βρίσκεται στην ένατη θέση.

Το TLIFE εύχεται καλή επιτυχία στην Ελλάδα και στη Μαρίνα Σάττι, καθώς και στην Κύπρο και στη Silia Kapsis!

Φωτογραφίες: Reuters

© 2024 tlife.gr