MasterChef – Λευτέρης Ζαφειρόπουλος: Ποιος είναι ο μεγάλος νικητής του reality μαγειρικής – Όσα δεν γνωρίζεις για εκείνον

Ο μεγάλος τελικός του MasterChef ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και νικητής αναδείχθηκε ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος κερδίζει το τρόπαιο και το έπαθλο των 100.000 ευρώ!

24 υποψήφιοι ξεκίνησαν τον μαγειρικό μαραθώνιο του MasterChef 2024, αλλά ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος είναι εκείνος που κατόρθωσε με επιτυχία σε κάθε απαιτητική μαγειρική δοκιμασία που κλήθηκε να αντιμετωπίσει όλους αυτούς τους μήνες.

Ποιος είναι ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, που αναδείχθηκε νικητής του MasterChef 2024:

Ο Λευτέρης είναι 29 χρονών και έχει εμπειρία σε διάφορες κουζίνες, έχοντας δουλέψει από εστιατόρια στο Λονδίνο μέχρι και σε σουβλατζίδικο.

Αποφοιτώντας από το Λύκειο, αποφάσισε να σπουδάσει μηχανικός αεροσκαφών, μια επιλογή που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ανταποκρινόταν στα πραγματικά του ενδιαφέροντα. Με επιρροές από το θείο του, που είναι μάγειρας, και τη μητέρα του, που είναι ζαχαροπλάστης, η μαγειρική τον κέντρισε κι αποφάσισε να αλλάξει καριέρα για να ακολουθήσει το νέο του πάθος.

Ο Λευτέρης παρακολούθησε σπουδές σε ιδιωτική σχολή και στη συνέχεια πραγματοποίησε την πρακτική του εκπαίδευση στο εστιατόριο του καζίνο Mont Parnes, το οποίο σηματοδότησε την πρώτη του επαγγελματική εμπειρία. Ακολούθησε μια σειρά θέσεων σε εστιατόρια της Αθήνας, όπως το Politia Club, όπου υπηρέτησε ως executive chef, επιμελούμενος μενού. Κατόπιν, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, εξασφαλίζοντας τη θέση του Β’ μάγειρα στο πολύ απαιτητικό εστιατόριο Berner’s Tavern (3 AA Rosette) στο Λονδίνο, υπό την συμβουλή του διεθνούς φήμης σεφ Jason Atherton. Κατά τη διαμονή του στο Λονδίνο για τρία χρόνια, απέκτησε πολύτιμη εμπειρία σε διάφορα εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένων του White City Soho House ως Α’ μάγειρας και του Sabor (1 Michelin) ως Sous Chef. Η περίοδος του στο Λονδίνο αποτέλεσε σημαντική εμπειρία ζωής, ενισχύοντας τις μαγειρικές του δεξιότητες και παρέχοντας σημαντικά μαθήματα, όπως η διαχείριση της πίεσης μέσα στην κουζίνα.

Από την επιστροφή του στην Ελλάδα, έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε εστιατόρια της Αθήνας και των ελληνικών νησιών. Στη Σαντορίνη, εργάστηκε ως Sous Chef στο Petra Restaurant Canaves Oia, ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια του νησιού και ως Executive Chef στο Kaliya Restaurant στα Φηρά. Επιπλέον, ανέλαβε το ρόλο του consulting chef στο Alisachni στη Σαντορίνη, στο 40 Tales Fox της Σύρου και του Head Chef στο “Μανη Μανη” στην Αθήνα.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lefteris Zafeiropoulos Official (@left.zafiropoulos)

Μετά το μαγειρικό του ταξίδι στο Μεξικό και στο Λας Βέγκας, όπου ήρθε σε επαφή με μία πρωτότυπη μαγειρική παράδοση, αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο MasterChef 2024 διεκδικώντας το πρώτο βραβείο που συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 100.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα του επιτρέψει να πραγματοποιήσει το όνειρο του να ανοίξει ένα δικό του εστιατόριο σε συνεργασία με τον αδερφό του, Παναγιώτη, που ακολουθεί τα μαγειρικά του βήματα.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lefteris Zafeiropoulos Official (@left.zafiropoulos)

Για τον Λευτέρη, η μαγειρική αποτελεί ένα συνονθύλευμα αναμνήσεων και συναισθημάτων, το οποίο αγαπά να αποτυπώνει στα πιάτα του. Καταλαβαίνει πως μέσω της μαγειρικής μπορεί να μεταδώσει σημαντικές εμπειρίες και συναισθήματα, ενώ μέσα από τα πιάτα του έχει προσφέρει στους πελάτες του συγκινητικές στιγμές.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164