The Flash: Η Ελληνίδα υπεύθυνη για τα οπτικά εφέ της νέας κινηματογραφικής ταινίας αποκλειστικά στο TLIFE

Με budget 220 εκατ. δολαρίων – ένα από τα μεγαλύτερα του DC Universe – η ταινία The Flash είναι μία από τις πιο αναμενόμενες κινηματογραφικές παραγωγές της χρονιάς!

Μέσα σε ένα χρόνο και περίπου τέσσερις μήνες, η Εύα Μαρδά μαζί με VFX ομάδα περίπου εκατό ατόμων από όλον τον κόσμο, ολοκλήρωσε επιτυχώς, και μετά από πολλές υπερωρίες, δέκα λεπτά από τα πιο φαντασμαγορικά highlights της ταινίας.

Η Ελληνίδα VFX μάνατζερ για το Netflix αλλά και υπεύθυνη για 300 πλάνα της ταινίαs The Flash μίλησε αποκλειστικά στο TLIFE για την ολοκαίνουργια ταινία της DC.

«Είμασταν σχεδόν σε καθημερινή επικοινωνία με τον Andy (σκηνοθέτης) και την αδερφή του, Barbara (παραγωγός), στέλναμε πρόοδο των πλάνων και παίρναμε feedback για να προχωρήσουμε. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα που έπρεπε να αντιμετωπίσει η ομάδα είναι να αφαιρέσει δεκάδες σταγόνες ιδρώτα από τη στολή Batman του Μπεν Άφλεκ σε κάθε του κοντινό πλάνο. Η ζέστη στα γυρίσματα και η στενή εφαρμογή της ειδικής στολής, τον έκαναν να ιδρώνει αμέσως, και η ομάδα καλέστηκε να το αφαιρέσει στο post production».

Η 29χρονη VFX του Netflix πήρε πτυχίο δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά πάντα την τραβούσε το ενδιαφέρον για το σινεμά. Η Εύα Μαρδά αποφάσισε πριν περίπου τέσσερα χρόνια να πάει στο Λονδίνο για σπουδές στο Film Studies. Αυτό που της κέρδισε απευθείας το ενδιαφέρον, ήταν η οργάνωση μεγάλων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών πρότζεκτ.

«Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι οργάνωση χρειάζεται. Είναι απίστευτα χρονοβόρο και απαιτεί προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Αυτό για κάποιο λόγo εμένα με μάγευε. Έτσι, μετά το μεταπτυχιακό, βρήκα δουλειά ως βοηθός παραγωγού για τα VFX σε μία τηλεοπτική σειρά του BBC και τον τελευταιό καιρό, είμαι μάνατζερ για τα visual effects σε μεγάλες παραγωγές της Warner Bros και του Netflix.
Πρακτικά, εγώ αναλαμβάνω τη σωστή διαχείριση του budget και το πρόγραμμα των VFX μιας ταινίας ή σειράς. Τα οπτικά εφέ (VFX=visual effects) είναι η ψηφιακή διαδικασία που χρησιμοποιεί λογισμικό μετά την παραγωγή για τη δημιουργία και τον χειρισμό εικόνων που εμφανίζονται στην οθόνη και δεν υπήρχαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Δεν είναι λοιπόν το ίδιο με τα Special Effects. Τα ειδικά εφέ (SFX-special effects) είναι τα πρακτικά εφέ που εκτελούνται στο σετ και καταγράφονται στην κάμερα.
Αυτή τη στιγμή, δουλεύουμε για μία ταινία που θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix μέσα στο 2023 και είναι ήδη ηχηρό όνομα για τα Όσκαρς της επόμενης χρονιάς…αλλά δεν μπορώ να πω παραπάνω!» αποκάλυψε η ίδια στο TLIFE.

Σύμφωνα με το Variety, το φινάλε της ταινίας είναι τόσο σημαντικό που για να αποφευχθούν τα spoilers θα υπάρξει μόλις μια πρεμιέρα. Παρά τις κατηγορίες για επίθεση για παρενόχληση, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι το Ezra Miller που πρωταγωνιστεί στη ταινία, θα παρευρεθεί στην πρεμιέρα, αλλά θα είναι παρών μόνο για φωτογραφίες, ενώ δεν θα προχωρήσει σε καμία δήλωση ή συνέντευξη. Το σενάριο του sequel είναι ήδη έτοιμο, ενώ ο Andy Muschetti δήλωσε ότι αν το sequel πάρει το πράσινο φως για γυρίσματα, δεν μπορεί να φανταστεί κάποιον άλλο στο ρόλο του Flash, πέραν του Ezra.

Μετά από μία σειρά πετυχημένων θρίλερ, ο Flash είναι η πρώτη απόπειρα του σκηνοθέτη Άντι Μουσκέτι στο DC Universe, ενώ θα είναι η τελευταία φορά που θα απολαύσουμε τον Μπεκ Άφλεκ ως Batman. Η παραγωγή έγινε από τους Warner Bros. Pictures, DC Studios και θα είναι η 13η ταινία του Εκτεταμένου Σύμπαντος της DC (DCEU). Το Έζρα Μίλερ πλασιώνεται από τους Ρον Λίβινγκστον, Μάικλ Κίτον, Κίρσεϊ Κλέμονς, Μάικλ Σάνον, Άντγιε Τράουε, Σάσα Κέιλ και Μπεν Άφλεκ.

Η ταινία «The Flash» είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 15 Ιουνίου του 2023.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164