Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: «Μέχρι την ηλικία των 7,5 ετών, δε μπορούσα να μιλήσω, δέχτηκα μπούλινγκ και ξυλοδαρμούς»

Για τα δύσκολα παιδικά χρόνια και το bullying που βίωσε μίλησε η χρυσή Παραολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» την Τρίτη 10/9.

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου αποκάλυψε ότι δε μπορούσε να μιλήσει και όταν έφτασε στο Γυμνάσιο τα πράγματα ξέφυγαν αφού έφτασε σε σημείο να δέχεται και το ξύλο των συμμαθητών της.

«Δεν μιλούσα καμία γλώσσα. Δε μπορούσα να μιλήσω. Άργησα να μιλήσω, ούτε τη μητρική μου γλώσσα μπορούσα. Μίλησα 7,5 ετών, οπότε στα σχολικά χρόνια όταν δούνε ένα παιδί να μη μιλά και να μην μπορεί να εκφραστεί και να πει τι το δυσκολεύει, ήταν ο εύκολος στόχος για να δεχθεί bullying, κοροϊδία.
Δεν το κατανοούσα ακριβώς. Εγώ προσπαθούσα να φτάσω τα άτομα της ηλικίας μου, αλλά εδώ δεν είχα κατακτήσει πρώτα άλλες δεξιότητες. Προσπαθούσα όλα αυτά να τα ισορροπήσω» δήλωσε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

«Κάποια στιγμή στο Γυμνάσιο έφτασε στο peak. Μέχρι ξυλοδαρμοί. Όταν έγινε αυτό που έγινε με την υγεία μου, είπα τι άλλο να γίνει; Ε, θα με δείρετε. Και; Όταν εγώ άρχισα να μη φοβάμαι, έλεγα ότι μου έχει συμβεί κάτι στη ζωή μου. Θες να κοροϊδέψεις; Κάνε το.
Άρχισα κι εγώ να μη δείχνω φόβο γιατί δείχνουμε τον καθρέφτη μας πολλές φορές, τον φόβο μας και τα βιώματά μας. Φτάνεις στο τέλμα και λες δεν έχω κάτι άλλο. Κι αν με δείρεις τι θα γίνει;» ανέφερε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

«Μια συμμαθήτριά μου, που είμαστε μαζί από μικρές ήρθε τώρα στο Παρίσι. Με είχε υπερασπιστεί πολλές φορές, είναι πάντα δίπλα μου, όπως κι εγώ δίπλα σε εκείνη. Πάντα θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα είναι δίπλα μας» πρόσθεσε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164