Site icon TLIFE

Alysia Helming: Η απίστευτη ιστορία της συγγραφέα που λάτρεψε την Ελλάδα και εμπνεύστηκε από τον Κώστα Μαρτάκη! [pics]

H Alysia Helming είμαι Αμερικανή συγγραφέας και ενώ δεν κατάγεται από τη χώρα μας, τη έχει λατρέψει και έχει εμπνευστεί από τις ομορφιές και την ιστορία της. Η Αlysia μελέτησε την ιστορία μας και εμπνεύστηκε για το βιβλίο της από την ελληνική μυθολογία.

Ενώ μέχρι το 2014 δεν είχε βρεθεί ποτέ στην Ελλάδα, τη λάτρεψε και από τότε έχει έρθει πάνω από δέκα φορές. Ψάχνοντας στον διαδίδκτυο, για την Ελλάδα έπεσε πάνω στις φωτογραφίες του Κώστα Μαρτάκη! Ο τραγουδιστής που έμοιζε σαν “Έλληνας θεός” τη εντυπωσίασε και αποφάσισε όχι μόνο να έρθει στην Ελλάδα να τον γνωρίσει αλλά και να συνεργαστεί μαζί του.

Το TLIFE τη συνάντησε με φόντο την Ακρόπολη… Ο φωτογράφος του TLIFE, την ώρα που φωτογραφίζει την Alysia στην Πλάκα

#backstage #photoshoot for @tlifegr #protogenesis #alysiahelming #FootstepsInAthens #MeetMeInGreece #comingsoon #writerslife

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alysia Helming (@alysiahelming_novelist) στις

Διάβασε την ιστορία της

Δεν έχει καμία ελληνική καταγωγή και μέχρι και το 2014 δεν είχε ταξιδεύσει ποτέ στην Ελλάδα. Έκτοτε έχει επισκεφθεί την Ελλάδα 10 φορές.

Έχει μία προσωπική ιστορία ζωής γεμάτη από ενδιαφέρουσες συμπτώσεις που προέκυψαν μετά από τα πολλά ταξίδια της στην Ελλάδα και σχετίζονται με το βασικό μήνυμά της ιστορίας της περί προσωπικής ανέλιξης. Όλα αυτά συνάδουν στο να αποτελεί πλέον αποστολή ζωής της Αμερικανίδας συγγραφέως να βοηθήσει την Ελλάδα μέσα από τη γραφή της, επικοινωνώντας με την παγκόσμια κυκλοφορία του βιβλίου της ένα μήνυμα ελπίδας που θα αυξήσει το τουριστικό ενδιαφέρον για τη χώρα που η ίδια αγάπησε μέσα από τα συγγραφικά της ταξίδια.

Επισκέφθηκε το χώρο ανασκαφών της Αρχαίας Αγοράς δύο φορές για να αναπτύξει τη συγγραφική της έρευνα για το βιβλίο δουλεύοντας μαζί με τον διάσημο αρχαιολόγο John Mck. Camp (οι συνάδελφοι του τον αποκαλούν «Indiana Jones» της αρχαιολογίας!) από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.Ανέπτυξε περαιτέρω τη συγγραφική της έρευνα μελετώντας στη διεθνούς φήμης βιβλιοθήκη Blegen που βρίσκεται στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και αποτελεί από τα σημαντικότερα κέντρα στον κόσμο για τη μελέτη του Ελληνισμού.

Ξεκίνησε να γράφει την ιστορία του Protogenesis™ που είναι εμπνευσμένη από την Ελληνική μυθολογία μετά από παρότρυνση της 17χρονης ανιψιάς της, Χάνα, η οποία συντέλεσε στη συγγραφή του βιβλίου ως junior συντάκτρια για να μεταφέρει την οπτική γωνία ενός εφήβου στην ιστορία.

Έχει έναν γιο εννέα ετών, τον Ζάντερ, ο οποίος με την απεριόριστη φαντασία του βοήθησε την μητέρα του να γράψει ένα από τα κεφάλαια του Protogenesis™, ενώ κατ’ επέκταση αυτό βοήθησε τον ίδιο να ξεπεράσει τις μαθητικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε στην ανάγνωση και την γραφή. Ο Ζάντερ τώρα έχει γράψει τη δική του σειρά έξι βιβλίων (ξεπέρασε τη μαμά του!). Κατέχει αυτή τη στιγμή μαζί με το σύζυγο της, Troy Helming, μία από τις πιο πρωτοποριακές και πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την Pristine Sun™ με ολοένα και περισσότερες αιολικές φάρμες σε όλη την Αμερική.

Ήταν πρωτοπόροι μαζί τον άντρα της Troy, στη δημιουργία της πρώτης εταιρείας ανάπτυξης αιολικής ενέργειας στις μέσο-δυτικές πολιτείες της Αμερικής και η εταιρεία αυτή τώρα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής ενέργειας στην περιοχή.

Στο μήνα του μέλιτος με τον άντρα της σκαρφάλωσε το υψηλότερο βουνό της Αφρικής το Καλιμάντζαρο, όπου ήρθε πολύ κοντά με τον θάνατο όταν έπαθε πνευμονικό οίδημα λόγω της υψομετρικής διαφοράς, ενώ ήρθε και δεύτερη φορά μπροστά στον κίνδυνο του θανάτου όταν έκανε αναρρίχηση στο βουνό Grand Teton στις Ηνωμένες Πολιτείες και γλίστρησε από την πλαγιά του βουνού. Οι ακραίες αυτές εμπειρίες την έκαναν να εκτιμήσει διαφορετικά τη ζωή και να κυνηγήσει με ακόμα μεγαλύτερο πάθος τα όνειρα της. Έχει σπουδάσει οικονομολόγος και οι πρώτες της δουλειές ήταν η οικονομική διεύθυνση πολλών μεγάλων εταιριών στην Αμερική μέχρι που ανέλαβε το ρόλο της CFO στην εταιρεία που ίδρυσε με τον άντρα της Troy Helming για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο χορός και η συγγραφή πάντα τα δύο μεγάλα πάθη της, ενώ πριν από κάποια χρόνια ήταν ενεργή επαγγελματίας μπαλαρίνα μέχρι που εξαιτίας ενός τραυματισμού έπρεπε να σταματήσει οριστικά να χορεύει. Έκτοτε είναι περήφανος υποστηρικτής και μέλος στο Μπαλέτο του Σαν Φρανσίσκο, ένα από τα τρία κορυφαία μπαλέτα του κόσμου.

Η συνεργασία της Alysia Helming με τον Κώστα Μαρτάκη & την Panik Records για το Protogenesis!

H Αμερικανίδα συγγραφέας Alysia Helming, ένωσε πρόσφατα δυνάμεις με τον Κώστα Μαρτάκη και τη δισκογραφική εταιρεία Panik Records, με σκοπό την προώθηση του Protogenesis™ στην Ελλάδα, αλλά και την προώθηση της Ελλάδας και του ελληνικού πολιτισμού στον κόσμο μέσα από την παγκόσμια προώθηση του βιβλίου στα διεθνή media.

Ένωσαν με έναν ιδιαίτερα πρωτοποριακό και μοναδικό τρόπο, τον κόσμο της λογοτεχνίας με τη μουσική βιομηχανία… Δημιούργησαν ένα τραγούδι για να αποτελέσει το soundtrack του βιβλίου με τίτλο “Forever and Tonight”. Σε ερμηνεία του Κώστα Μαρτάκη (μουσική του Μάριου Ψιμόπουλου και στίχους της Βίκυς Γεροθόδωρου) το τραγούδι εντάσσεται συγγραφικά στο βιβλίο, με επιλεγμένους στίχους του να εμφανίζονται σε πολλαπλά κεφάλαια της ιστορίας. Κατά έναν μοναδικό τρόπο, το “Forever and Tonight” συγκεράζειτην Ελληνική μουσική με τον αγγλικό στίχο, αλλά και τον ιδιαίτερο ήχο της ορχηστρικής εκτέλεσης κλαρινέτου, με απώτερο σκοπό να ταξιδέψει ο μαγικός αυτός ήχος της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο!

Η Alysia ανακάλυψε τον Κώστα Μαρτάκη εντελώς τυχαία μέσα από μία φωτογραφία του που βρήκε η ίδια στο διαδίκτυο, όταν βρισκόταν στο San Francisco και έγραφε το βιβλίο της. Καθώς έψαχνε εικόνες online για να εμπνευστεί και να γράψει για ένα από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ιστορίας του μυθιστορήματος Protogenesis™, τον λεγόμενο Ever Sarantos, η Alysia Helming βρήκε την πηγή έμπνευσης στο πρόσωπο του Κώστα Μαρτάκη!

Έξι μήνες αργότερα, ένα ταξίδι της Alysia στην Ελλάδα, ήταν αρκετό για να της αποκαλύψει ότι το πρόσωπο που αποτελούσε βασική πηγή έμπνευσης για έναν από τους βασικούς χαρακτήρες του επερχόμενου βιβλίου της, δεν ήταν άλλο από του Έλληνα τραγουδιστή Κώστα Μαρτάκη!

Τελικά, κατά την διάρκεια της τρίτης της κατά σειρά επίσκεψης στην Ελλάδα η Alysia γνώρισε επιτέλους τον Κώστα Μαρτάκη από κοντά και μοιράστηκε μαζί του την ιστορία και το μήνυμα που φέρει το επερχόμενο βιβλίο της κερδίζοντας αμέσως τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον του Κώστα για το νέο αυτό Project!

© 2024 tlife.gr