Site icon TLIFE

Amal Clooney: Έτσι συμβουλεύει τις εταιρείες για να έχουν περισσότερα κέρδη!

Οι εταιρείες πρέπει να θέσουν τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον πυρήνα της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, το να «κάνουν το καλό» πιθανόν να γίνει μια μακρόχρονη τάση εάν το θεωρήσουν ως έναν τρόπο αύξησης των κερδών, δήλωσε η δικηγόρος που ειδικεύεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, Amal Clooney, σύζυγος του ηθοποιού, George Clooney.

Η Αμάλ Κλούνεϊ, Βρετανο-Λιβανέζα νομικός, δήλωσε ότι οι εταιρείες έπρεπε να ανταποκρίνονται «σε πραγματικό χρόνο» σε γεγονότα που αφορούν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλο και περισσότερο να λογοδοτούν γι ‘αυτά.

Επικαλέστηκε δε το παράδειγμα των ξένων εταιρειών που αποχώρησαν από επενδυτικό συνέδριο στη Σαουδική Αραβία μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι εταιρείες φέρουν σήμερα ευθύνη για τους εργαζόμενους, τους μετόχους, τους πελάτες και το κοινό, σημείωσε.

«Όλες οι επιχειρήσεις είναι σε τέτοια θέση, ώστε εάν δεν αναλαμβάνουν δράση, να κρίνονται από αυτές τις κοινότητες» ανέφερε η Αμάλ Κλούνεϊ σε συνέδριο που διοργάνωσε η SAP Ariba, αμερικανική εταιρεία υπηρεσιών λογισμικού και υπηρεσιών πληροφορικής.

«Οι επαγγελματίες του χώρου των επιχειρήσεων και οι άνθρωποι στη Δύση με δημοκρατίες συχνά πιστεύουν ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι για κάποιον άλλο, κάποιον που ζει μακριά και δεν είναι καθόλου σαν αυτές – και αυτό δεν είναι πραγματικά αλήθεια» ανέφερε η Αμάλ Κλούνεϊ, σύμφωνα με το Reuters.

Ειδική αναφορά έκανε στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των γυναικών σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας που έχει πάρει τη μορφή «επιδημίας», σε Ασία, Αφρική και Μέση Ανατολή, καθώς και τις διώξεις των μελών της LGBT+ κοινότητας και τη φίμωση των δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο.

Η δικηγόρος, η οποία παντρεύτηκε τον ηθοποιό του Χόλιγουντ, Τζορτζ Κλούνεϊ το 2014, αναγνώρισε ότι το «να κάνεις το σωστό» μπορεί να μην είναι πάντα κερδοφόρο βραχυπρόθεσμα.

Θυμήθηκε επίσης μια συνάντηση με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, ο οποίος ζήτησε από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες να μειώσουν την τιμή των φαρμάκων ώστε να γίνουν οικονομικά προσιτά για τους φτωχούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

© 2024 tlife.gr