Site icon TLIFE

Ανδρέας Χρυσάνθου στο TLIFE: Ποιος είναι ο πρωτοεμφανιζόμενος ηθοποιός της σειράς του Famagusta

Ο Ανδρέας Χρυσάνθου φέτος κάνει το ντεμπούτο στη μικρή οθόνη μέσα από τη σειρά Famagusta στο Mega, όπου μοιράζεται τον ίδιο ρόλο με τον Γιάννη Μπέζο, καθώς υποδύεται τον βασικό πρωταγωνιστή της σειράς (Ανδρέα Σέκερη) σε σκηνές της νεαρής του ηλικίας. 

Ποιος είναι ο Ανδρέας Χρυσάνθου

Ο γνωστός ηθοποιός είναι γεννημένος το 1990 στη Λεμεσό.  Ολοκληρώνοντας τη στρατιωτική του θητεία, έφυγε για την Αγγλία, εκεί όπου ξεκίνησε τις σπουδές της στη Λογιστική, σύντομα όμως τον κέρδισε η αγάπη του για την υποκριτική. Ο Ανδρέας Χρυσάνθου λατρεύει τα θαλάσσια σπορ.

«Οι γονείς μού ζήτησαν να ολοκληρώσω πρώτα τις σπουδές μου, όπως και το έκανα με επιτυχία. Παράλληλα τα καλοκαίρι επέστρεφα στην Κύπρο όπου και συμμετείχα σε θεατρικές παραστάσεις», αναφέρει στο TLIFE ο Ανδρέας Χρυσάνθου. 

Το 2013 έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του, παρέμεινε στο Λονδίνο όπου και ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Κύπρο όπου και ξεκίνησε τις πρώτες του συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, ενώ παράλληλα έκανε συνεργασίες στον χώρο του modeling.

Ο Ανδρέας Χρυσάνθου στο TLIFE

Ο Κύπριος ηθοποιός είχε μια… καρμική συνεργασία με τον Αντρέα Γεωργίου, καθώς στο παρελθόν είχε προσπαθήσει άλλες δύο φορές να βρεθεί σε τηλεοπτική σειρά του δημιουργού. 

«Η πρώτη μας επαφή με την εταιρεία παραγωγής του Αντρέα Γεωργίου ήταν για τη σειρά “8 λέξεις”, λίγο πριν την πανδημία. Η συνεργασία μας “πάγωσε” κρατήσαμε όμως επαφές. Μετά μιλήσαμε την περσινή σεζόν για να αναλάβω έναν  μικρό ρόλο στη “Γη της Ελιάς”.

Είχα πάει στα γυρίσματα, ωστόσο εκεί συνειδητοποιήσαμε ότι ο ρόλος που μου είχαν προτείνει αντιστοιχούσε σε έναν άνδρα μεγαλύτερης ηλικίας. Οπότε πάλι η συνεργασία μας δεν προχώρησε, εκεί ήταν που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τον Αντρέα Γεωργίου», αναφέρει στο TLIFΕ o Ανδρέας Χρυσάνθου.

«Έναν χρόνο μετά χτύπησε το τηλέφωνό μου: “Είμαι ο Αντρέας Γεωργίου κάνω τη σειρά Famgusta και ψάχνω έναν ηθοποιό ο οποίος θα κάνει τις σκηνές από τη νεαρή ηλικία του Γιάννη Μπέζου το 1974″», τονίζει για την πρόταση που δέχτηκε να συμμετάσχει στη νέα σειρά του Αντρέα Γεωργίου. 

Ο Ανδρέας Χρυσάνθου με αφορμή το βασικό θέμα της σειράς Famagusta με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974, έχει πλήρη εικόνα των γεγονότων, καθώς ο πατέρας του βρισκόταν εκείνη την περίοδο στο σημείο όπου χτύπησαν οι Τούρκοι. 

«Ο πατέρας μου ήταν στην Αμμόχωστο. Όταν έγινε η εισβολή ήταν 16 χρονών. Ο αδελφός του, ο πιο μεγάλος ήταν εκεί στις μάχες, οπότε το έζησαν το τραγικό συμβάν. 

Όταν ανοίξανε τα οδοφράγματα με την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε θυμάμαι τον πατέρα μου να κρατιέται από το περίφραγμα εκεί στην Αμμόχωστο και να ψάχνει να βρει το σπίτι του, τον είδα να βουρκώνει, είχα αυτές τις εικόνες από τον πατέρα μου», αναφέρει στο TLIFE ο Ανδρεάς Χρυσάνθου.

Όσο για τη γνωριμία του με τον Γιάννη Μπέζο στη σειρά Famagusta: «Ζήτησα να βρεθώ στα γυρίσματα του Γιάννη Μπέζου, να παρατηρήσω τις κινήσεις του και να έχω την ευκαιρία να τον γνωρίσω καλύτερα.

Ο Γιάννης Μπέζος είναι ένα ηθοποιός που θέλει τον χώρο του, τον χρόνο του, δεν θέλησα να τον ενοχλήσω. Ήρθε από μόνος του, κάθισε μαζί μου και ρώτησε για μένα. Είχαμε μια πολύ όμορφη κουβέντα, μια καλή πρώτη γνωριμία», αναφέρει ο Ανδρέας Χρυσάνθου.

Για το δύσκολο παρελθόν του πρωταγωνιστή της σειράς: «Ο Ανδρέας (Γιάννης Μπέζος) προσπαθεί να «σβήσει» τις μαύρες μνήμες από τη σύζυγό του. Θεωρεί ότι ο γιος του που χάθηκε με την τουρκική εισβολή είναι νεκρός  ή εάν ζει, θα βρίσκεται κάπου στην Τουρκία.

Βλέπουμε ένα χαρακτήρα ο οποίος προσπαθεί μια ζωή να σώσει τη γυναίκα του από την κατάθλιψη. Ο ίδιος καταπίνει τον πόνο του, κάνει ένα βήμα για να την στηρίξει. Θα δούμε και στα επόμενα επεισόδια σκηνές από αναδρομές στο παρελθόν, καθώς ο Ανδρέας κάνει διαρκώς προσπάθειες να κρατήσει δίπλα του τη σύζυγό του και να κάνουν μια νέα αρχή μετά τα τραγικά γεγονότα του ’74» λέει ο Ανδρέας Χρυσάνθου. 

Τέλος, ο Ανδρέας Χρυσάνθου αναφέρεται στη Χαρίτα Μάντολες, μια γυναίκα σύμβολο για την Κύπρο, η οποία έχασε τον σύζυγό της στην τουρκική εισβολή: «Εμείς την γνωρίζουμε από τα μαθητικά μας χρόνια, από ομιλίες και αφηγήσεις που έκανε σε σχολεία και στους νεότερους. Είναι μια από τις πιο τραγικές φιγούρες της τουρκικής εισβολής. Μια γυναίκα με μια συγκλονιστική ιστορία την οποία μοιράζεται μέσα από τις αφηγήσεις της, ψάχνοντας για δεκαετίες μαζί με άλλους κύπριους να βρουν έστω οστά από συγγενείς που χάθηκαν τον Ιούλιο του 1974».

 

© 2024 tlife.gr