Ετοίμασε μια ξεχωριστή συνταγή με λεμονάτη γεύση και τραγανή κρούστα…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 1/3 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού και μερικές φέτες για το γαρνίρισμα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο
- Αλάτι, πιπέρι
- 2-3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το χυμό και το ξύσμα μαζί με το σκόρδο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και αλατοπίπερο σε μικρό μπολ
- Κάνε μικρές τρυπούλες με ένα κοφτερό μαχαίρι στα κομμάτια του κοτόπουλου για να μαριναριστεί καλύτερα
- Βάλε τα κομμάτια στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά σε μια σακούλα μαγειρικής και ανακάτεψε να πάνε τα υγρά παντού
- Κλείσε καλά την σακούλα και άφησε να μαριναριστεί για 2 ώρες
- Προθέρμανε το φούρνο στους 250oC και βάλε το κοτόπουλο σε ταψάκι
- Κράτησε την μαρινάδα στην άκρη και βουτύρωσε τα κομματάκια του κοτόπουλου
- Ψήσε για 50-55 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να γίνουν τραγανά
- Σέρβιρε μαζί με το ζουμάκι που έβγαλε το κοτόυπουλο, αφαιρώντας το λίπος
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ