Άννα Μαρία Βέλλη: «Στο πάνελ της κυρίας Τσιμτσιλή θεώρησαν ότι χάρηκα όταν η Μαρίνα Σπανού μου είπε ότι αντιμετώπιζε κρίσεις πανικού»

Με ένα βίντεο στο TikTok η Άννα Μαρία Βέλλη θέλησε να απαντήσει στον Δημήτρη Παπανώτα και στα σχόλια που έκανε το πρωί της Τετάρτης μέσα από το Happy Day, με αφορμή τη συνέντευξη της Μαρίνας Σπανού στην Youtuber.

«Πέρα από τη «φασαία», όλη η υπόλοιπη συζήτηση… κόντεψα να ζητήσω τα χάπια μου τα αντικαταθλιπτικά. Αυτό το «καλώς ήρθες στο club των κρίσεων πανικού» ήταν λίγο βρικολακέξ κατάσταση. Έλεγε η μία «εγώ κάνω ψυχοθεραπεία», έλεγε η άλλη «εγώ κάνω περισσότερα». «Εγώ πάθαινα κρίσεις πανικού», «εγώ να δεις κρίσεις». Αν ένα νέο παιδί, σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει παίρνει φάρμακα και πηγαίνει σε ειδικούς, πώς θα αντιμετωπίσει τις ριμαδοδυσκολίες της ζωής;» ήταν το σχόλιο του δημοσιογράφου.

Η απάντηση της Άννας Μαρίας Βέλλη:

Η Άννα Μαρία Βέλλη βλέποντας τον τρόπο που σχολιάστηκε η ψυχική υγεία των ανθρώπων στην πρωινή εκπομπή του Alpha, θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια:

«Συνήθως δεν ασχολούμαι με σχολιασμούς που αφορούν την δουλειά μου ωστόσο η σημερινή τοποθέτηση από την συγκεκριμένη εκπομπή δεν έχει να κάνει με μένα αλλά με την ενίσχυση των ταμπού γύρω από τα θέματα ψυχικής υγείας. Και για αυτό παίρνω θέση. Σπάστε τον κύκλο της ντροπής. Με πρόληψη και δουλειά μόνο θα χτίσουμε μια κοινωνία που θα είναι επίκεντρο της η ανθρωπιά!».

Η γνωστή Youtuber ανέφερε χαρακτηριστικά στο βίντεο: «Καταρχάς θέλω να πω ένα ευχαριστώ γιατί μεγάλο μέρος της δουλειάς μου προβάλλεται σε τηλεοπτικά πάνελ και αυτό, αλήθεια, δεν ειρωνεύομαι καθόλου, σημαίνει με κάποιον τρόπο ότι ακούγονται ενδιαφέροντα πράγματα στα βίντεο μου. Ωστόσο, αφού σχολιάστηκε το δικό μου απόσπασμα μου δίνεται κάπως, με κάποιον τρόπο η ευκαιρία να σχολιάσω και εγώ αυτά που ειπώθηκαν.

Στο πάνελ της κας Τσιμτσιλή θεώρησαν ότι εγώ χάρηκα όταν η Μαρίνα Σπανού μου είπε ότι αντιμετώπιζε κρίσεις πανικού και της είπα “Καλώς ήρθες” με χαρά, τύπου τέλεια δεν είμαι μόνο εγώ που έχω κρίσεις πανικού, είναι και άλλοι. Προφανέστατα το “Καλώς ήρθες” είχε μια δόση ειρωνείας που αντιλαμβάνομαι ότι στα τηλεοπτικά πάνελ δεν βολεύει να δούμε αυτά που ειπώθηκαν με την ειρωνεία, αλλά πολλές φορές βολεύει να τα πάρουμε ρεαλιστικά ώστε να έχουμε κάτι να πούμε για να κράξουμε τον άλλον. Γιατί διαφορετικά δεν θα έχουμε κάτι να πούμε.

Πάω στο κομμάτι που ανέφεραν ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να πηγαίνουν σε ψυχολόγους και να παίρνουν αγωγές και πως θα μάθουν να αντιμετωπίζουν την «ρημαδοκατάσταση» που μπορεί να προέλθει στη ζωή, όλοι να χαπακωθούμε; Δεν ξέρω και εγώ τι. Δαιμονοποιείται για ακόμη μια φορά σε τηλεοπτικό πάνελ η χρήση αντικαταθλιπτικών, ή φαρμάκων και αγωγών που δίνονται από ειδικούς για την αντιμετώπιση των ψυχικών δυσκολιών των ανθρώπων.

Θα προσπαθώ και θα προσπαθώ για πάντα και για όσο μπορώ, μέσα από το βήμα που μου δίνετε εσείς που με ακολουθείτε για τη σημασία αρχικά της αναγνώρισης της ψυχικής υγείας και την κατάρριψη των ταμπού γύρω από αυτή, όπως είναι και οι αγωγές. Δεν είμαι γιατρός, δεν θα δώσω αγωγή σε κανέναν αλλά φαντάζομαι ότι οι άνθρωποι που παίρνουν αγωγές έχουν πάει σε κάποιον ειδικό που έχει πτυχίο, έχουν διαγνωστεί με κάτι και αυτό τους βοηθάει να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητά τους».

@amiyiamireal Συνήθως δεν ασχολούμαι με σχολιασμούς που αφορούν την δουλειά μου ωστόσο η σημερινή τοποθέτηση από την συγκεκριμένη εκπομπή δεν έχει να κάνει με μένα αλλά με την ενίσχυση των ταμπού γύρω από τα θέματα ψυχικής υγείας. Και γιαυτο παίρνω θέση. Σπάστε τον κύκλο της ντροπής. Με πρόληψη και δουλειά μόνο θα χτίσουμε μια κοινωνία που θα είναι επίκεντρο της η ανθρωπιά! #fyp #foryoupage #fypシ #mpesfypgamw #amiyiamitube #xybca #xyzbca #prwina #podcast ♬ πρωτότυπος ήχος – Amiyiami

 

«Κύριε Παπανώτα, κυρία Τσιμτσιλή και λοιποί θα ήθελα να είστε πιο προσεκτικοί σε αυτό το κομμάτι και γενικότερα το πώς το προσεγγίζετε, διότι αν σπάγατε το πόδι σας και έπρεπε να πάρετε παυσίπονο, δεν θα το συζητούσατε. Είναι ακριβώς το ίδιο. Και επειδή ζούμε σε εποχές που οι άνθρωποι δυσκολεύονται πάρα πολύ να διαχειριστούν όλα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας, ίσως θα έπρεπε να κάνουμε μια ανασκόπηση σχετικά με το γιατί η κοινωνία μας οδηγεί εκεί, γιατί η κατάθλιψη θα είναι του 21ου αιώνα η βασική ψυχική ασθένεια που θα έχει πολύ μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και τέτοιου είδους σχολιασμοί στα τηλεοπτικά πάνελ το πάνε χρόνια πίσω» καταλήγει η Άννα Μαρία Βέλλη.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164