Site icon TLIFE

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – Ολυμπιακοί Αγώνες: Ποια είναι η 40χρονη αθλήτρια που θα κρατήσει την ελληνική σημαία στην τελετή έναρξης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα κρατήσουν σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουλίου, την ελληνική σημαία στην τελετή έναρξης στο Παρίσι. 

Η 40χρονη αθλήτρια του βάδην είχε γράψει μετά την απόφαση της Ε.Ο. Ε.: «Η απόφαση της Ε.Ο.Ε. να με ορίσει μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, με γεμίζει συγκίνηση και υπερηφάνεια. Για κάθε αθλήτρια και για κάθε αθλητή, το να κρατάει τη σημαία της χώρας του στην τελετή έναρξης της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης στην ιστορία του κόσμου, είναι η ύψιστη τιμή.

Τέτοιες στιγμές τα όνειρα, οι προσδοκίες, οι κόποι και οι αγώνες μιας ζωής ολόκληρης αφιερωμένης στον Αθλητισμό περνούν αστραπιαία από το μυαλό, αλλά αμέσως οι ανάγκες της προετοιμασίας σε προσγειώνουν στις απαιτήσεις των ημερών που έρχονται.

Στο Παρίσι, όλα τα παιδιά της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής, θα κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε, ώστε για ακόμα μία φορά να σηκώσουμε ψηλά τα ελληνικά χρώματα».

«Έκλαψα όταν έμαθα ότι θα είμαι σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024»

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μίλησε στο ΑΠΕ λίγο πριν την τελετή έναρξης και εξομολογήθηκε ότι όταν έμαθε ότι θα είναι σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έκλαψε. 

«Πρώτα από όλα να σας πω ότι μου είχαν στείλει μία φωτογραφία πως είμαι υποψήφια και με έπιασε… ταχυκαρδία. Επομένως δεν μπορώ να σας περιγράψω το συναίσθημα όταν έμαθα ότι είμαι εγώ. Ενημερώθηκα από τα σόσιαλ μίντια. Με πήραν τα κλάματα. Ειλικρινά δεν μπορώ να σας το κρύψω. Πήρα την μαμά μου και της είπα «πάρε… χαρτομάντηλα και μπες σε αυτό το λινκ»! Ειλικρινά τι να σας πω, το συναίσθημα είναι τρομερό κάθε φορά που μία τέτοια τιμή έρχεται σε έναν αθλητή» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Είναι πολύ σημαντικό που θα είμαι εκεί μαζί με τον Γιάννη, ο καθένας με τη δική του ιστορία. Δεν είμαστε εκεί όμως, μόνο για την ιστορία μας, αλλά για το γεγονός ότι έχουμε κάτι πετύχει, όπως και όλη η ελληνική αποστολή. Παλεύουμε καθημερινά για να πετύχουμε τους προσωπικούς μας στόχους και στη συνέχεια να σηκώσουμε την ελληνική σημαία μας ψηλά», πρόσθεσε επίσης η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Ποια είναι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είναι σήμερα 40 ετών. Το όνομά της έγινε γνωστό ευρύτερα πριν από δύο χρόνια, όταν σε ηλικία 38 ετών κατάφερε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στα 35 χλμ βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο.

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα, ωστόσο μέχρι τα 10 της χρόνια έζησε στην περιοχή της Αταλάντης. Εκεί γνώρισε τον αθλητισμό, καθώς ασχολήθηκε με τη ρυθμική γυμναστική. 

Αργότερα, επέστρεψαν οικογενειακώς στην Καρδίτσα όπου η μητέρα της άνοιξε το τσιπουράδικο στο οποίο η Αντιγόνη εργάζεται μέχρι σήμερα και μέσα στο οποίο είχε περάσει άπειρες ώρες παρέα με τις τρεις αδελφές της.

Με την επιστροφή της όμως στην Καρδίτσα, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη άφησε και την ρυθμική και για 4 χρόνια ασχολήθηκε με την κολύμβηση. Οι επιδόσεις της ωστόσο δεν ήταν πολύ καλές.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έχει πάρει μέρος σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες (2016 και 2021), σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Το 2021 στο Τόκιο βγήκε όγδοη.

Η προσωπική ζωή 

Είναι παντρεμένη με τον Θανάση Παπαγεωργίου και ζει μόνιμα στην Καρδίτσα μέχρι και σήμερα, με εξαίρεση την τελευταία διετία (2023-2024), όπου μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας. 

Στο Instagram μετράει περίπου 40 χιλιάδες followers. 

 

© 2024 tlife.gr