Site icon TLIFE

Απασφάλισε η Γιάννα Τερζή: «Προσπαθώ καιρό να αποφύγω ένα τέτοιο βίντεο»

Με βίντεο μέσα από τον λογαριασμό της στο Tik Tok η Γιάννα Τερζή τοποθετείται για τα queer άτομα και τη θέση τους στην κοινωνία, ενώ εκφράζει τον προβληματισμό της για την ανασφάλεια που υπάρχει στη χώρα μας, βλέποντας γύρω της επιθέσεις και κινήσεις μίσους.

Μιλώντας στα Αγγλικά η Γιάννα Τερζή ανέφερε: «Προσπαθώ καιρό να αποφύγω ένα τέτοιο βίντεο αλλά ζώντας στην Ελλάδα και γενικά στη γη αυτή την περίοδο και με το να είμαι γυναίκα, πρέπει να εκφράσω τις σκέψεις μου…»

«Είναι περίεργο πώς τα στρέιτ άτομα και ειδικά οι στρέιτ άντρες  – διότι όλοι ξέρουμε τον ειδικό δεσμό ανάμεσα τα queer άτομα με τις στρέιτ γυναίκες –  αυτό που σας ενοχλεί είστε εσείς οι ίδιοι. Αν εμπλακείτε πραγματικά στην queer κοινότητα, ως επί το πλείστον υπάρχουν μόνο θετικά μηνύματα για την αγάπη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και πως όλοι πρέπει να ζουν ελεύθερα», συμπλήρωσε η Γιάννα Τερζή. 

 Οι “ομάδες” που οι στρέιτ άντρες έχουν δημιουργήσει στην ανθρωπότητα δεν αφορούν τόσο την αγάπη μεταξύ μας, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αφορούν κυρίως την εξουσία, τον θυμό, ποιος υποτάσσεται και ποιος απλά είναι ανώτερος. Όχι μόνο βλάπτεται τους εαυτούς σας αλλά και όλους τους άλλους. Ίσως αυτό που ενοχλεί τους στρέιτ, ώστε όχι απλά να μη συμφωνούν με την queer κοινότητα και την κουλτούρα αλλά και να δρουν εναντίον της είναι θέμα μέσα τους. Σκεφτείτε το, μπορεί να είστε εσείς και είναι ok να παραδεχτείτε. Αφήστε το να πάει στο καλό», τονίζει η Γιάννα Τερζή.

Ενώ καταλήγει: «Δεν θέλω μέσα από το βίντεο να παράγω περισσότερο μίσος προς τους στρέιτ άντρες αλλά είμαι γυναίκα και πρέπει να αρχίσουμε να νιώθουμε ασφαλής. Ακόμα μας σκοτώνουν και μας επιτίθεται. Δεν θέλουμε πια ζούμε στο φόβο, αυτό υποστηρίζω», ήταν το μήνυμα της Γιάννας Τερζής.

Δες το παρακάτω βίντεο:

 

@yiannaterzi Straight men, you have to do the work. We NEED to feel safe. ❤️ #women #humanrights #lgbtq #violence #safety #equality #patriarchy ♬ original sound – Yianna Terzi
© 2024 tlife.gr