Απόστολος Λύτρας: Όταν ο γνωστός ποινικολόγος ζητούσε να αυστηροποιηθούν οι ποινές για την ενδοοικογενειακή βία

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Απόστολος Λύτρας μετά την απολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ο γνωστός ποινικολόγος που παραδέχθηκε την πράξη του, στις πρώτες δηλώσεις του μετά την απόφαση της εισαγγελέως, εμφανίστηκε μετανιωμένος και έτοιμος να ζητήσει βοήθεια προκειμένου να βρει τα αίτια που τον οδήγησαν στην κίνηση αυτή, τονίζοντας πως ουδέποτε στο παρελθόν έχει υπάρξει βίαιος.

Mάλιστα, ο Απόστολος Λύτρας, που στο παρελθόν είχε αναλάβει πολλές υποθέσεις γυναικών που είχαν πέσει θύματα κακοποίησης, σε δηλώσεις του τόνιζε πόσο σημαντικό είναι να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. 

«Έχουμε τόσες γυναικοκτονίες και δεν έχει γίνει το παραμικρό. Το θέμα σε αυτό το κομμάτι είναι η πρόληψη. Για να μη φτάνουμε συχνά σε τέτοια σημεία, θα πρέπει οι ποινές για την ενδοοικογενειακή βία να γίνουν βαρύτερες. Πρέπει να γίνονται αμέσως καταγγελίες. Κάποιος που κακοποιεί τη σύζυγό του, είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα προβεί και σε κάτι άλλο. 

Δε χρειάζεται καμία γυναίκα να περιμένει ή να υπομένει κακοποίηση από τον σύντροφο ή σύζυγό της, να πηγαίνει αμέσως για καταγγελία» είχε πει χαρακτηριστικά. 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164