Site icon TLIFE

Αυτοί είναι οι νικητές των θεατρικών βραβείων «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν»

Το βράδυ της Δευτέρας 27 Μαΐου απονεμήθηκαν σε μια κοινή τελετή στο «Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη» στην Πλάκα τα θεατρικά βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν».

Η Ελίνα Ρίζου, ο Αναστάσης Ροϊλός, ο Φώτης Στρατηγός και ο Δημήτρης Καπουράνης είναι οι νικητές της φετινής συμπυκνωμένης βράβευσης για νέους και νέες ηθοποιούς.

Η ηθοποιός Ελίνα Ρίζου είναι η νικήτρια της χρυσής καρφίτσας της Μελίνας Μερκούρη για τη σεζόν 2022-2023 έχοντας προταθεί με αφορμή τρεις ερμηνείες της (στις παραστάσεις «Μυθιστόρημα» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Εξαρχέα, «Ο παγοπώλης έρχεται» σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και «Καμπάνες τα μεσάνυχτα. Κάποιες κυρίες διασκεδάζουν» σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη).

Αμαλία Καβάλη (Νικήτρια 2021-22)- Ελίνα Ρίζου (Νικήτρια 2022-23)

 

Καθώς ο σταυρός του Δημήτρη Χορν περνούσε ανά πέντε λεπτά από το ένα στέρνο στο άλλο, ο Αναστάσης Ροϊλός, έδινε τη σκυτάλη στο Φώτη Στρατηγό, ο οποίος με τη σειρά του παρέδιδε το σταυρό στον Δημήτρη Καπουράνη.

Αναστάσης Ροϊλός (Νικητής 2019-20)-Σταμάτης Φασουλής

Φώτης Στρατηγός (Νικητής 2021-22)

Σταμάτης Φασουλής-Δημήτρης Καπουράνης (Νικητής 2022-23)

Ο νεαρός ηθοποιός, ο οποίος φέτος πρωταγωνιστεί στο «Ναυάγιο» τιμήθηκε για την ερμηνεία του στην παράσταση «Μια άλλη Θήβα» σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου για τη σεζόν 2022-2023 δηλώνοντας «μικρός σε τέτοιες περιστάσεις», ευχαριστώντας τον σκηνοθέτη αλλά κυρίως τον συμπρωταγωνιστή του Θάνο Λέκκα «για το χώρο και την αγάπη που μου έδωσε».

Ο Φώτης Στρατηγός διακρίθηκε για την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στην παράσταση «Πόσο κοστίζει να ζεις» (σεζόν 2021-2022) σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Ο Αναστάσης Ροϊλός βραβεύτηκε για την εμφάνιση του στο «Γυάλινο κόσμο» (2019-2020) σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη.

Φωτογραφίες: NDP

© 2024 tlife.gr