Site icon TLIFE

Christopher Lee: Η άγνωστη καριέρα του σαν τραγουδιστής της heavy metal!

Οπώς σου γράψαμε ήδη ο Sir Christopher Lee, έφυγε από τη ζωή σήμερα, πλήρης ημερών καθώς είχε συμπληρώσει τα 93 χρόνια ζωής του στις 27 Μαΐου. Και μπορεί να τον θυμάσαι ως “Δράκουλα” ή ως επιβλητικό “Saruman” αν ανήκεις στην νέα γενιά που σημαδεύτηκε από την μεταφορά του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” στον κινηματογράφο, αλλά ο Christopher Lee είχε και μια δεύτερη, εντελώς ασυνήθιστη καριέρα (δες εδώ περισσότερα για την προσωπική του ζωή).

Ο Christopher Lee, ήταν τραγουδιστής της Heavy Metal. Και μάλιστα ήταν ο γηραιότερος τραγουδιστής της μουσικής του είδους αυτού στην ιστορία. Το τελευταίο του single κυκλοφόρησε το 2014 και ήταν ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Ωστόσο η χαρακτηριστική φωνή του δεν έντυσε μόνο τα δικά του κομμάτια αλλά διασκεύασε και κάποια τραγούδια που απέκτησαν χάρη σε εκείνον ένα εντελώς καινούργιο στυλ και χαρακτήρα.

O Christopher Lee κυκλοφόρησε από το 1998 μέχρι το 2014, τέσσερα άλμπουμ, 3 EP’S και 3 single’s, ενώ συμμετείχε σε πολυάριθμες δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών.

Άκου μερικά από τα τραγούδια του για να τα θυμάσαι μαζί με τις ερμηνείες του στον κινηματογράφο.


Η θεατράλε ερμηνεία του στο κομμάτι “The Bloody Verdict of Verden”, που κυκλοφόρησε ο Christopher Lee με το συγκρότημά του τους Charlemagne το 2010.

Το promo από το τελευταίο του Χριστουγεννιάτικο δίσκο.


Η διόλου metal και πολύ ατμοσφαιρική διασκευή του στο τραγούδι “Ghost Riders in the Sky”.


Και φυσικά το τραγούδι “Treebeard’s Song” που ερμήνευσε μαζί με το Tolkien’s Ensemble.

© 2024 tlife.gr