Site icon TLIFE

Coffee break με άρωμα μαστίχας!

Συνοδέψτε τον καφέ σας με ένα ποτήρι Mastiqua και γνωρίστε τον αυθεντικό αρωματικό και γευστικό συνδυασμό ενός από τα πιο παλιά ζευγάρια της Ανατολικής Μεσογείου, με τον πιο αναπάντεχο τρόπο. Η μαστίχα χάρη στο μεθυστικό ρητινώδες της άρωμα, συνδυάζεται εδώ και αιώνες με αλμυρές και γλυκιές γεύσεις κάθε μεσογειακής κουζίνας (ψωμί, ζύμες, γλυκά, καφέ, ξηρούς καρπούς, κρέας και ψάρι).

Το Mastiqua μεταφέρει με ευγένεια το συνδυασμό στο τραπέζι σας. Συνοδέψτε με το ελαφρύ του άρωμα κάθε σας γεύμα, νιώστε τη φρεσκάδα του στην παλέτα της γεύσης σας και απολαύστε τις χωνευτικές του ιδιότητες.

Νερό
Το ανεκτίμητο δώρο της φύσης προσφέρει και συντηρεί τη ζωή. Στοιχείο- θεότητα, σύμβολο της δύναμης, της καθαρότητας, της αναγέννησης και της αφθονίας.

Μαστίχα.

Το ανεκτίμητο δάκρυ του μαστιχόδενδρου.

Η φυσική διάσημη ρητίνη από τη Χίο, πολύτιμη για τις ιδιότητές της από τότε που η ιατρική και η ομορφιά συνάντησαν την ιστορία. Η μαστίχα ταυτίζεται με τη Χίο. Αρχόντισσα, κοσμοπολίτισσα, μονοπωλήθηκε από βυζαντινούς αυτοκράτορες, απειλήθηκε από πειρατές, άνθισε επί Ιωνίας και έγινε μήλο της έριδος μεταξύ Γενοβέζων και Βενετών.

Από τους Φραγκολεβαντίνους πέρασε στους Οθωμανούς πάντα με Χιώτες μαστιχάδες να δουλεύουν το “κέντημα του σκίνου” στο μάζεμα των πολύτιμων “δακρύων” του μαστιχόδεντρου. Ο παραδοσιακός τρόπος παραγωγής συνεχίζεται σήμερα, στα 24 μεσαιωνικά Μαστιχοχώρια της Χίου, κληρονομιά στις επόμενες γενιές.

Το φυσικά αρωματισμένο μαστιχόνερο παράγεται από την απόσταξη της καθαρής μαστίχας με ατμό και μεταφέρει όλες τις ξεχωριστές ευεργετικές της ιδιότητες στο απολαυστικό Μastiqua.

Η μίξη της μαστίχας με το νερό λέγεται πως ξεκίνησε πριν 4 χιλιετίες στην αρχαία Αίγυπτο όπου συνήθιζαν μια τόσο απλή αλλά μαγική συνταγή για να καθαρίσουν το πόσιμο νερό και να το κάνουν ακόμα πιο ευχάριστο.

Τα μοναδικά στον κόσμο μαστιχόδεντρα της Χίου ‘δακρύζουν’ για να δώσουν τις πολύτιμες σταγόνες της.

Φυσική κρυσταλλική ρητίνη με ιδιαίτερο άρωμα, η μαστίχα υπήρξε γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες από την αρχαιότητα και χρησιμοποιήθηκε από την κοσμετολογία της εποχής, τη βοτανική του Διοσκουρίδη και την ιατρική του Ιπποκράτη.

Ανεκτίμητο δώρο της φύσης που αξιοποιείται ποικιλοτρόπως τόσο για το άρωμα όσο και για τον αποδεδειγμένο σήμερα ευεργετικό της χαρακτήρα.

Mε το Μastiqua μπορείς να φτιάξεις και super cocktails! Δες παρακάτω τη συνταγή για Mojito και κάνε κλικ εδώ για περισσότερες ιδέες!

© 2024 tlife.gr