Ο Δημήτρης Μπογδάνος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα έκανε ποτέ τη δουλειά του αδερφού του. Ωστόσο, φαίνεται πως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν έχει ακριβώς την ίδια άποψη αφού συνεργάζεται μαζί του φέτος στο θέατρο. Ο δεύτερος έχει γράψει τους στίχους στην παιδική παράσταση “Τα ταξίδια του Γκιουλ_Ιβερ” που σκηνοθετεί ο αδερφός του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η συναρπαστική ιστορία φαντασίας που ξεχωρίζει στην παγκόσμια παιδική λογοτεχνία, μεταφέρεται ανατρεπτικά στο σήμερα, από την ομάδα Huit που εμπλουτίζουν με νέα οπτική και πρωτόγνωρα συναισθήματα το επικό μυθιστόρημα του Jonathan Swift.
Τί γίνεται όταν ένα μικρό παιδί πρέπει να ταξιδέψει μακριά από την πατρίδα του και ο κόσμος μοιάζει τεράστιος στα μάτια του; Η μικρή φοβισμένη Γκιουλ, παρέα με το alter ego της, τη ζωηρή Ιβέρ, θα ξεκινήσουν μία απρόβλεπτη ταξιδιωτική περιπέτεια αποφασίζοντας ότι τα μάτια δεν βλέπουν τον κόσμο. Δημιουργούν τον κόσμο.
Θα γυρίσουν ολόκληρη την υφήλιο, γνωρίζοντας υπό το πρίσμα των ξέφρενων τόπων του Jonathan Swift, τους πολιτισμούς του κόσμου με τις παράξενες πλευρές τους, τις ξένες συνήθειες και τις μαγικές μουσικές τους! Στο δρόμο τους θα συναντήσουν λιλιπούτειες φυλές, θα αντιμετωπίσουν γιγαντιαία πλάσματα, θα συμβουλευτούν αγάλματα, θα περπατήσουν στα σύννεφα και θα μιλήσουν με άλογα. Θα τρέξουν, θα κολυμπήσουν και θα πετάξουν! Θα βρουν τη δύναμη να κάνουν τη δυσκολία κατόρθωμα, να κάνουν τον ξένο φίλο και να αντλήσουν χαρά βλέποντας τον κόσμο με τα μάτια της καρδιάς. Στόχος τους, η αναζήτηση μιας χώρας πολύ πιο φωτεινής. Μία αναζήτηση που θα τους προκαλέσει την ανάγκη από το τίποτα να φτιάξουν τα πάντα. Μέσα από τις αποκαλυπτικές διαδρομές και παρακάμψεις του εφευρετικού παιδικού μυαλού, το ταξίδι αποδεικνύεται κυρίως εσωτερικό. Μήπως ο τελικός προορισμός είναι ο αρχικός; Μήπως για να μη νιώθεις ξένος στο σκοτάδι να πρέπει να αντλήσεις το φως από μέσα σου;
Η ιστορική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, αποδεικνύεται το ιδανικό σκηνικό για το πέρασμα από μια αφιλόξενη οπτική της πραγματικότητας σε μια γιορτή φωτός, χαράς και αλήθειας, με χιούμορ και ευαισθησία. Παραδοσιακές μουσικές απ’ όλο τον πλανήτη και την Ελλάδα, πρωτότυπα ενορχηστρωμένες από τη Μαρίνα Σάττι, αναδεικνύουν τη διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμικότητα σε οργανικής σημασίας στοιχεία του καιρού μας, ενώ η απίθανη αισθητική του τοπίου, που συνθέτουν ευφυώς ο Πάρις Μέξης και ο Philippe Charpentier, ταξιδεύει τα παιδικά μάτια σε αλλόκοτους και εξωτικούς κόσμους με την ταχύτητα του φωτός!
Αν δεν μπορείς να δεις αυτό που λείπει, τότε σίγουρα δεν κοιτάς προς το σωστό μέρος. Γιατί το πολύτιμο είναι επίτηδες καλά κρυμμένο, στο σημείο που συνήθως κοιτάμε τελευταίο. Μέσα μας.
Όλοι είμαστε ξένοι, κάπου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία & Δραματουργική επιμέλεια: Ομάδα Huit
Σκηνικά & Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Κινησιολογία: Έλενα Γεροδήμου
Μουσική & Φωντητική διδασκαλία: Μαρίνα Σάττι
Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου
Ψηφιακές προβολές: Philippe Charpentier
Στίχοι: Κωνσταντίνος Μπογδάνος & Δημήτρης Μπογδάνος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Υβόννη Τζάθα
Βοηθός σκηνογράφου: Γιωργίνα Γερμανού
Συντονισμός παραγωγής: Μαρία Δημητρίου
Φωτογραφίες: Γιάννης Ζάχος
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Γιάννης Δενδρινός, Λήδα Καπνά, Κωνσταντίνος Κουνέλλας,
Γιάννης Λατουσάκης, Κατερίνα Λάττα, Έλενα Μεγγρέλη,
Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Αθηνά Σακαλή
Παραγωγή: ΣΟΦΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ
sofikoukouvagia.com
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών.
Διάρκεια 75’
Μέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Σάββατο στις 15:00, Κυριακή στις 11:30
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ