Εκτός από λάτρης των καλών γεύσεων φαίνεται να είναι και λάτρης της περιπέτειας! Ο λόγος για τον Δημήτρη Σκαρμούτσο ο οποίος μίλησε στο περιοδικό People για κάποιες άγνωστες πτυχές της ζωής του, τα χρόνια που ζούσε στο Λος Άντζελες και τον άγνωστο γάμο του!
‘Ηταν το 1989 όταν έφυγε από την Ελλάδα για το Λος Άντζελες με σκοπό να κυνηγήσει το όνειρό του να γίνει σεφ. Εκεί δουλεύει σε πρώτη φάση σε εστιατόρια ως λαντζέρης ενώ γράφεται κατευθείαν στο Culinary Institute of America. Το πρώτο εστιατόριο που εργάζεται πλέον μέσα στην κουζίνα είναι το French Laundryστη Napa Valley, στην Καλιφόρνια. Για δυόμισι χρόνια, δούλεψα δίπλα στον Thomas Keller, έναν εξαιρετικό σεφ και δάσκαλο που τιμάω. Ήταν, βέβαια, πολύ σκληρός. Στην αρχή, μας άφηνε μόνο σημειώματα για το τι θα κάνουμε στην κουζίνα. Δεν μας απεύθυνε το λόγο και δεν μας άφηνε να παίρνουμε πρωτοβουλίες παραδέχεται.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το 1996, του προτείνουν μια συνεργασία με την αλυσίδα ξενοδοχείων Sheraton-Starwood. Η πρώτη μου δουλειά ήταν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Sheraton του αεροδρομίου LAX. Εκείνη την εποχή, o σεφ που είχα έγινε corporate executive chef, υπεύθυνος δηλαδή για την εστίαση όλων των ξενοδοχείων Sheraton. Ο ίδιος, έφτιαξε μια ομάδα από άτομα που εμπιστευόταν και όλοι μαζί πηγαίναμε και κάναμε τα εγκαίνια στις κουζίνες των ξενοδοχείων. Θυμάμαι πως κάποια στιγμή, είχαμε πάει στο ξενοδοχείο του Καναδά, όπου εκείνη την περίοδο γινόταν ανακαίνιση, και επειδή η εταιρεία δεν ήθελε να μας νοικιάσει δωμάτιο στα Hilton, λόγω ανταγωνισμού, έπρεπε να μείνουμε στο ξενοδοχείο που δεν είχε τζάμια! Για επτά μέρες, κοιμόμασταν μέσα σε sleeping bag στους -20 βαθμούς Κελσίου. Ήταν, όμως, μια φοβερή εμπειρία εξομολογείται.
Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ