Site icon TLIFE

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Ξέσπασε η σύζυγός του μετά την αθώωση των 2 κατηγορουμένων – «Δεν υπάρχει δικαίωση στον θάνατο»

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τα δύο αδέλφια που κατηγορούνταν για την δολοφονία τον Απρίλιο του 2021 του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, στον Άλιμο.

Ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών, για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, κατά πλειοψηφία (5 – 2), μειοψηφούντων του προέδρου και της εξ αριστερών συνέδρου, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει, κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας, να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος για οπλοχρησία. Κατά πλειοψηφία (6 – 1) κηρύχθηκε αθώος αθώος και ο 41χρονος κατηγορούμενος, μειοψηφούσης της εξ αριστερών συνέδρου.

Αντίθετα, την ενοχή των δύο κατηγορουμένων είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της έδρας του ΜΟΔ, η οποία εμφανίστηκε πεπεισμένη πως αυτός που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο ήταν ο 41χρονος κατηγορούμενος, ενώ στον 49χρονο απέδωσε ρόλο άμεσου συνεργού στην ανθρωποκτονία.

Η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε μάλιστα πως η δολοφονία του δημοσιογράφου «δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία αλλά μια ανθρωποκτονία στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος».

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει δικαίωση στον θάνατο, άρα δεν μπορώ να σας πω τίποτα. Ο Γιώργος για μένα δεν γυρνάει πίσω κι αυτό είναι κάτι που το λέω από την πρώτη στιγμή και θα το λέω μέχρι να πεθάνω», είπε αρχικά η Στάθα Καραϊβάζ, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

«Θεωρούμε σταθερή υποχρέωση της Πολιτείας να βρεθούν στη φυλακή οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της άνανδρης δολοφονίας, ως κατά παραγγελία εκτέλεσης συμβολαίου θανάτου, του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ», ανέφερε από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας, Σπύρος Χαριτάτος.

«Δεν θα ένιωθα κάτι διαφορετικό αν είχαμε άλλο αποτέλεσμα. Ο Γιώργος λείπει από δίπλα μας, από τη ζωή μας, από το παιδί και από την αγκαλιά μας. Η Πολιτεία πρέπει να κάνει το χρέος της και θα το κάνει», τόνισε η Στάθα Καραϊβάζ.

Με πληροφορίες από newsit.gr.

© 2024 tlife.gr