Κανόνισες μια συγκέντρωση και θες να κάνεις barbeque. Αλλά γλυκό; Δεν χρειάζεται να μείνεις κλεισμένη στην κουζίνα για να το ετοιμάσεις…ψήσε τα ροδάκινα με μια ιδιαίτερη σος μπαλσάμικου και παγωτό γιαούρτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κ.γ μαύρη ζάχαρη
- ½ κ.γ φυσική βανίλια
- Πιπέρι
- 3 μεγάλα ροδάκινα, κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσι
- 2 κ.γ φυτικό λάδι
- 2 κ.γ βούτυρο, λιωμένο
- 6 μπάλες παγωτό γιαούρτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μικρό τηγάνι, βάλε το ξίδι μαζί με τη ζάχαρη να πάρουν βράση. Χαμήλωσε την φωτιά και ανακάτεψε μέχρι να καραμελώσει το μείγμα. Για περίπου 10 λεπτά
- Πρόσθεσε την βανίλια και μια πρέζα πιπέρι
- Άλειψε την κομμένη πλευρά του κάθε ροδάκινου με λάδι και ψήσε με την πλευρά αυτή προς τα κάτω για δυο τρία λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
- Γύρισε από την ανάποδη και αφού το περάσεις με λιωμένο βούτυρο και ψήσε για 3-4 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσει
- Μοίρασε τα ροδάκινα σε 6 μπολάκια και πρόσθεσε από μια μπάλα παγωτό γιαούρτι. Ράντισε με το σιρόπι μπαλσάμικου
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ