Το τελευταίο αντίο είπαν πριν από λίγες ημέρες συγγενείς και φίλοι στην Μαίρη Φαρμάκη. Η ηθοποιός με τα ανοιχτόχρωμα μάτια έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών.
Το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη με την επάρατη νόσο, αλλά τελικά δεν κατάφερε να βγει νικήτρια. Η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη και έτσι άφησε την τελευταία της πνοή έχοντας στο πλευρό τον σύζυγό της.
Ο άνθρωπος αυτός της χάρισε την απόλυτη ευτυχία και αποσύρθηκε από τον χώρο τη δεκαετία του ’90 προκειμένου να αφοσιωθεί στην οικογένειά της. Ήταν μαζί της μέχρι να που τους χώρισε ο θάνατος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Μαίρη Φαρμάκη ήταν από τις ηθοποιούς που δεν απασχόλησε ποτέ τις στήλες των εφημερίδων. Απέφευγε να μιλά, παρά μόνο μέσα από τους ρόλους που αναλάμβανε.
Τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα
Στον καλλιτεχνικό χώρο ξεκίνησε το ’70. Ήταν ένα «Κορίτσι για αφίσα», όπως τιτλοφορείται και η βιντεοταινία που γύρισε το 1985. Παρόλα αυτά η ίδια ουδέποτε χρησιμοποίησε την εξωτερική της εμφάνιση. Ήταν σεμνή και ταπεινή και πάντα χαμογελαστή. Έτσι τη θυμούνται οι συνάδελφοί της…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι ταινίες του που είχε πάρει μέρος
Το κοινό την αγάπησε περισσότερο μέσα από τους χαρακτηριστικούς της ρόλους στις θρυλικές σειρές της ασπρόμαυρης τηλεόρασης όπως «Η γειτονιά μας», «Οι Πανθέοι» και το «Ημερολόγιο ενός θυρωρού».
Είχε όμως μεγάλη συμμετοχή και στον ελληνικό κινηματογράφο. Έπαιξε στις ταινίες «Η ταξιτζού», «Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες», «Αγάπησα μια πολυθρόνα», «Το φρούριο των αθανάτων», «Ενα αγόρι αλλιώτικο απ’ τα άλλα», «Η κρεβατομουρμούρα», «Ο Μανωλιός ξαναχτυπά», «Ο τρελοπενηντάρης», «Αιχμάλωτοι του μίσους», «Η Αλίκη δικτάτωρ», «Ο ποδόγυρος», «Και ξανά προς τη δόξα τραβά», «Θανάσης ο αισιόδοξος» κ.ά, ενώ πρωταγωνίστησε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις υπηρετώντας την ελληνική κωμωδία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ