Η πατάτα είναι ένα χορταστικό υλικό για να δημιουργήσεις πιάτα για λίγους ή πολλούς. Σε αυτή της την εκδοχή η αγαπημένη πατατοσαλάτα έχει μέσα ξυνόγαλα, ένα υλικό πολύ ευεργετικό που αφαιρεί θερμίδες από το να έβαζες διπλή ποσότητα μαγιονέζας ενώ της δίνει μια υπέροχη γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1,5 κιλό μικρές πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνιθο
- 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
- 3/4 φλιτζ. ξυνόγαλα καλά χτυπημένο
- 1/2 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1/3 φλιτζ. μαγιονέζα
- 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το πράσινο μέρος τους)
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σούπας αποξηραμένο σχοινόπρασο
- 1 κ.γλυκού αλάτι +λίγο ακόμη
- Μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τις πατάτες σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει όσο να μαλακώσουν όχι όμως να λιώσουν.
- Ξέπλυνέ τες με κρύο νερό, στράγγισέ τες και βάλε τες σε σαλατιέρα. Άφησέ τες να κρυώσουν τελείως.
- Φτιάξε το dressing: Ανάμιξε σε ένα μπολ τον κόλιανδρο, τον άνιθο και το μαϊντανό. Κράτησε στην άκρη 3 κ.σούπας για το γαρνίρισμα.
- Πρόσθεσε το ξυνόγαλα, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το σχοινόπρασο και το 1 κουταλάκι αλάτι μέσα στα μυρωδικά και ανακάτεψε καλά.
- Πιπέρωσε και ανακάτεψε.
- Βάλε το dressing στο ψυγείο όση ώρα κρυώνουν οι πατάτες.
- Περίχυσε τις πατάτες σου με το dressing και ανακάτεψέ τες απαλά να πάει παντού.
- Δοκίμασε και αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται.
- Άπλωσέ τες σε πιατέλα και πασπάλισέ τες με τα μυρωδικά που κράτησες στην άκρη.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ