Ελεονώρα Μελέτη: Δημοσιεύει για πρώτη φορά τα μηνύματα μίσους που της έστειλαν – «Γι’ αυτό έκλεισα τα σχόλια στα social»

Η Ελεονώρα Μελέτη, πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε την πρώτη της γραπτή ερώτηση στην Ευρωβουλή για το ζήτημα της λεκτικής βίας στο διαδίκτυο.

Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα αυξανόμενα φαινόμενα ρατσιστικών, σεξιστικών και κακοποιητικών λεκτικών επιθέσεων στα social media και ζήτησε ουσιαστικά να παρθούν μέτρα καταπολέμησης για τα θύματα καθώς είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το απόγευμα της Δευτέρας 16/9 η Ελεονώρα Μελέτη δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram σχετικό βίντεο, στο οποίο μιλάει αναλυτικότερα για το θέμα που επέλεξε, ενώ παραδέχτηκε ότι λόγω αρνητικών μηνυμάτων και σχολίων που λάμβανε κατά καιρούς, αποφάσισε να κλείσει τα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις της στα social media.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη

Καλησπέρα από Στρασβούργο!

Πριν λίγες ημέρες έκανα τη πρώτη γραπτή ερώτηση στη Κομισιόν με θέμα τη ρητορική μίσους.

Κάποιοι εσκεμμένα το υποτιμούν ως θέμα και το χλευάζουν ως κίνηση, θεωρώντας πως υπάρχουν πιο σημαντικά ζητήματα στον κόσμο για να ασχοληθεί κανείς, όπως η οικονομία, η άμυνα, το μεταναστευτικό.

Αυτά τα θέματα ωστόσο, δεν υπάγονται στις δικές μου επιτροπές και είναι αρμοδιότητες άλλως ευρωβουλευτών που εργάζονται με δυναμισμό πάνω σε αυτά.

Η ρητορική μίσους ωστόσο είναι θέμα το οποίο απασχολεί έντονα τις δυο από τις 3 επιτροπές στις οποίες είμαι μέλος.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που η Ευρώπη έχει ψηλά στην αντζέντα των κοινωνικών ζητημάτων και μάλιστα το συμπεριέλαβε για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας, στο πλαίσιο της οποίας θα τοποθετηθώ και εγώ, ανεβαίνοντας σε λίγο για πρώτη φορά στο βήμα.

Προς το παρόν, πάμε να δούμε μαζί τι είναι η γραπτή ερώτηση, τι είναι η ρητορική μίσους και γιατί αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία, που
παρεμπιπτόντως σήμερα γιορτάζει! (16 Σεπτεμβρίου, παγκόσμια ημέρα δημοκρατίας).

Υγ: Και επειδή πολλοί έχετε απορία, η ρητορική μίσους είναι ο λόγος που εδώ κ κάποιο διάστημα έχω απενεργοποιήσει τα σχόλια!

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Εleonora Meleti (@nonoram)

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164