Site icon TLIFE

Ελίνα Τζένγκο: Επέστρεψε στην Ελλάδα η χρυσή πρωταθλήτρια που συγκίνησε με την ιστορία της – Φωτογραφίες

Στην Ελλάδα επέστρεψε πριν λίγες ώρες η Ελίνα Τζένγκο η οποία έφερε την χώρα μας στην κορυφή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μόναχο με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ακόντιο.

Η μόλις 19 ετών αθλήτρια, πάλεψε πολύ για να φτάσει σε αυτό το σημείο και τα κατάφερε ενώ η αποκάλυψη της προσωπικής της ιστορίας μόνο συγκίνηση προκαλεί. 

Όπως έχει πει η ίδια, οι γονείς της κατάγονται από την Αλβανία. Ο πατέρας της έφτασε με τα πόδια στην Ελλάδα και λίγο αργότερα ακολούθησε και η μητέρα της. Εκείνη και τα αδέρφια της γεννήθηκαν στη χώρα μας και ενώ τα πράγματα δυσκόλευαν οικονομικά για την οικογένειά της μιας και η κρίση είχε χτυπήσει για τα καλά την Ελλάδα, η μητέρα της Ελίνας αποφάσισε να εργαστεί ως καθαρίστρια, κάτι που κάνει μέχρι και σήμερα.

«Η μητέρα μου αποφάσισε να δουλέψει, για να βοηθήσει τον πατέρα μου ώστε να μη μας λείψει τίποτα. Άρχισε να καθαρίζει σπίτια. Ακόμα καθαρίζει… Έχω υποσχεθεί ότι δεν θα ξανακάνει αυτή τη δουλειά. Ότι θα φτάσω στο σημείο με τις επιδόσεις μου να έχω αρκετά λεφτά» έχει πει.

Το μόνο αγκάθι στη ζωή της Ελίνας και των αδερφών της ήταν το ζήτημα της υπηκοότητας. Η μεγάλη της αδερφή δε, που ασχολούνταν επίσης με τον αθλητισμό, έφτασε στο σημείο να τα παρατήσει καθώς δεν άντεχε άλλο να παλεύει για τα χαρτιά της. Η Ελίνα που είχε κάποια στιγμή φτάσει επίσης στα όριά της όντας αποκλεισμένη από τις διεθνείς οργανώσεις λόγω αυτού του ζητήματος, κατάφερε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα μόλις δυο χρόνια πριν.

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την επιτυχία της η Ελίνα Τζένκο αποκάλυψε πως δέχεται και κάποια αρνητικά μηνύματα.

«Μου έρχονται και πολλά αρνητικά μηνύματα επειδή κατάγομαι από την Αλβανία. Νιώθω όμορφα που είμαι από την Αλβανία, αλλά είμαι και Ελληνίδα, έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει εγώ», αποκάλυψε η ακοντίστρια.

Πλέον. η Ελίνα Τζένγκο βρίσκεται στην Ελλάδα και απολαμβάνει την επιτυχία της δίπλα στα αγαπημένα της πρόσωπα.

Δες παρακάτω φωτογραφίες από την άφιξή της στο αεροδρόμιο.

 

Φωτογραφίες: NDP/Ανδρέας Νικολαρέας

© 2024 tlife.gr