Τον απόλυτο έρωτα βιώνει η Ελισάβετ Μουτάφη στο πλευρό του συντρόφου της, Μάνου Νιφλή! Η ταλαντούχα ηθοποιός έχει επιλέξει όλα αυτά τα χρόνια να κρατάει την προσωπική της ζωή σε χαμηλούς τόνους, αλλά η ευτυχία που ζει δίπλα στον γνωστό δημοσιογράφο δεν κρύβεται. Το ζευγάρι κάνει επιλεκτικές δημόσιες εξόδους και τις περισσότερες φορές θα βρεθεί σε κάποια θεατρική παράσταση.Το ίδιο συνέβη και αυτή τη φορά αφού έδωσαν το παρών στην επίσημη πρεμιέρα του διάσημου μιούζικαλ «Monty Python’s SPAMALOT», που ανεβαίνει γι απρώτη φορά στην Ελλάδα. Βασισμένο στην ταινία των Μόντυ Πάιθον «Monty Python and the Ηoly Grail», σε σενάριο των Τζον Κλιζ, Γκράχαμ Τσάπμαν, Μάικλ Πάλιν, Έρικ Άιντλ, Τέρυ Τζόουνς και Τέρυ Γκίλιαμ.
Η Ελισάβετ Μουτάφη είχε κάθε λόγο να βρίσκεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο καθώς ανάμεσα στους πρωταγωνιστές ήταν και ο αδερφός της Κωνσταντίνος Μουταφτσής. Συνοδευόμενη από τον σύντροφό της Μάνο Νιφλή πόζαρε και στον φωτογραφικό φακό του TLIFE λίγο μετά το τέλος του έργου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φυσικά, το ζευγάρι δεν παρέλειψε να συγχαρεί όλους τους συντελεστές της παράστασης μαζί με τον αδερφό της ηθοποιού. Η Ελισάβετ του έχει μεγάλη αδυναμία και έχει μιλήσει για την δεμένη σχέση τους και στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.
Τα δύο αδέρφια είχαν πει στην Tatiana Live ότι στηρίζουν ο ένας στον άλλο και στα επαγγελματικά τους. Για τον λόγο αυτό βρέθηκε και στην πρεμιέρα του μιούζικαλ «Monty Python’s SPAMALOT».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Βασισμένο στην πασίγνωστη και λατρεμένη κωμωδία των Μόντυ Πάιθον, το μιούζικαλ είναι μια σουρεαλιστική, αναρχική παρωδία του μύθου του βασιλιά Αρθούρου, όπως τη φαντάστηκαν οι εξωφρενικοί Βρετανοί κωμικοί, αλλά ταυτόχρονα και μια πανέξυπνη παρωδία των ίδιων των μιούζικαλ σαν είδος!
Το έργο πρωτοανέβηκε το 2005 στο Μπρόντγουεϊ, σε σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς και το παρακολούθησαν πάνω από δύο εκατομμύρια θεατές. Απέσπασε τρία βραβεία Τόνυ, μεταξύ των οποίων αυτό του καλύτερου μιούζικαλ. Έκτοτε ανέβηκε σε δεκάδες επαγγελματικές και ερασιτεχνικές παραστάσεις στις ΗΠΑ, την Αγγλία, την Αυστραλία, την Ισπανία, τη Νορβηγία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, το Μεξικό και τώρα η αναζήτηση του Ιερού δισκοπότηρου φέρνει τους ιππότες του Αρθούρου στην Αθήνα!
Υπόθεση του έργου:
Ο βασιλιάς Αρθούρος, ένας θρυλικός ήρωας, που προσωποποίησε το συλλογικό όνειρο της ενοποιημένης Βρετανίας και καθιέρωσε το Χριστιανισμό στα βρετανικά νησιά, τριγυρνά τη χώρα στρατολογώντας ιππότες για το παλάτι Κάμελοτ. Στο πλάι του η «Κυρά της Λίμνης», ο πιστός του υπηρέτης Πάτσυ και το μυθικό σπαθί Εξκάλιμπερ.
Όταν τα καταφέρει, ο Θεός του αναθέτει μια δεύτερη δοκιμασία: να αναζητήσει το Ιερό Δισκοπότηρο, το ποτήρι του Χριστού στο Μυστικό Δείπνο (για να μην τελειώσει το έργο στην πρώτη πράξη!). Στο δρόμο του συναντά ένα σωρό εμπόδια, το Γαλλικό κάστρο, τους Ιππότες που λένε «Νι» και τον φύλακα του Ιερού Δισκοπότηρου, το φονικό κουνέλι (!).
Σχετικά με τους Monty Python:
Οι Monty Python είναι το όνομα της ομάδας των Βρετανών κωμικών υπεύθυνων για την τηλεοπτική σειρά Monty Python’s Flying Circus, μιας σειράς σουρεαλιστικών κωμικών σκετς που άρχισε να εκπέμπεται στη Μεγάλη Βρετανία το 1969. Η σειρά παιζόταν για τέσσερις τηλεοπτικές σεζόν και όταν σταμάτησε οι Πάιθον γύρισαν τρεις κινηματογραφικές ταινίες που έμελλε να επηρεάσουν βαθύτατα τη σύγχρονη κωμωδία: τους «Ιππότες της ελεεινής τραπέζης” (1975), το «Ένας προφήτης, μα τι προφήτης» (1979) και το «Νόημα της ζωής» (1983). Η αναρχική σάτιρά τους και το σουρεαλιστικό γκρέμισμα κάθε κανόνα στο χώρο της κωμωδίας είχαν μεγάλη επιρροή στη λαϊκή κουλτούρα στη Βρετανία, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμα και λέξεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, όπως η λέξη «email spam», έχουν την προέλευσή τους σε σκετσάκια τους. Οι Γκράχαμ Τσάπμαν, Τζον Κλιζ, Τέρυ Γκίλιαμ, Τέρυ Τζόουνς, Έρικ Άιντλ και Μάικλ Πάλιν θεωρούνται ότι έφεραν στην κωμωδία την επανάσταση που έφεραν οι Μπιτλς στη μουσική.
Ταυτότητα Παράστασης
Κείμενα και στίχοι: Έρικ Άιντλ
Μουσική: Έρικ Άιντλ και Τζον ΝτυΠρέ
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Άγγελος Κλωνάρης
Μουσική διδασκαλία-Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Βαμβούκος
Χορογραφίες: Άννα Μάγκου
Διεύθυνση Ορχήστρας: Δημήτρα Κοκκινοπούλου
Ορχήστρα: Πιάνο – Δήμητρα Κοκκινοπούλου, Πλήκτρα – Χάρης Μπότσης, Μπάσο – Μαμπρέ Καζαρτζιάν, Ντραμς – Θοδωρής Χριστοδούλου
Σκηνογράφος-Art Director: Μαγδαληνή Σίγα
Βοηθός Σκηνογράφου: Έλλη Ναλμπάντη
Κατασκευή Κουστουμιών: Νίκος Μηνάς
Σχεδιασμός Φωτισμού: Ανέστης Άγκο
Σχεδιασμός Εντύπων: Ρέα Δουφέκα
Συμμετέχουν (αλφαβητικά): Κλεάνθης Βαρσαμούλης, Χρήστος Ιντζέογλου, Πάολα Καλλιγά, Δήμος Μαμαλούδης, Τατιάνα Μελίδου, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Χάρης Μπόσινας, Χρήστος Ντόβας, Βασίλης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Πάσιος, Κατερίνα Σούσουλα
Υπεύθυνος σκηνής: Συμεών Τσακίρης
Στίχοι “Φωτεινή Πλευρά της Ζωής”: Θοδωρής Κοτωνιάς
Δανείζει τη φωνή του ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ