Από την ημέρα που είδαν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες για τον Πέτρο Φιλιππίδη, η Ελπίδα Νίνου στάθηκε στο πλευρό του.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η σύζυγος του κατηγορούμενου – για δύο απόπειρες βιασμού – ηθοποιού και σκηνοθέτη είναι σαν βράχος δίπλα του και τον στηρίζει, όπως κάνει από την πρώτη ημέρα που τον γνώρισε. Η Ελπίδα Νίνου πιστεύει στην αθωότητα του συζύγου της και δε θα πάψει να το υποστηρίζει στις καταθέσεις της.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από την Πέμπτη 10 Απριλίου, η Ελπίδα Νίνου βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο, καθώς ανέβηκε στο βήμα για να δώσει την κατάθεσή της και να δεχτεί ερωτήσεις στη δίκη του συζύγου της στο Εφετείο.
«Έχω ένα παράπονο και θέλω να το πω. Κάτι που με στενοχωρεί και με φέρνει σε δύσκολη θέση και θέλω να το περάσω. Άνθρωποι που έχουν κάνει σημαία τον σεβασμό στη γυναίκα, με αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα χρόνια σαν σάκο του μποξ, με βαφτίζουν σαν μια γυναίκα υποταγμένη χωρίς βούληση επειδή τον στηρίζω και είμαι δίπλα μου. Τον Πέτρο τον αγαπώ, είμαστε 33 χρόνια μαζί, στέκομαι δίπλα του, δεν είναι βιαστής, κάναμε μαζί ένα παιδί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Πέτρος είναι ένας φωτεινός άνθρωπος, με ελαττώματα όπως όλοι. Στέκομαι δίπλα του από επιλογή για να ανέβουμε αυτόν τον Γολγοθά. Κάνω αυτό που μπορώ, αυτό που καταλαβαίνω. Ξέρω ότι κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό που κάνω, αλλά να σεβαστούν την επιλογή μου. Δέχομαι την κριτική, δεν μπορούν όμως να με χλευάζουν και να με κακοποιούν και σε αυτή την αίθουσα και έξω από αυτή», σημείωσε πριν ξεκινήσει η κατάθεσή της.
Η γνωριμία, ο γάμος και οι κοινές εμφανίσεις
Η Ελπίδα Νίνου γνώρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη στα πρώτα της βήματα της καριέρας της ως επαγγελματίας χορεύτρια και χορογράφος.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης και η Ελπίδα Νίνου είναι ζευγάρι από το 1994, παντρεύτηκαν με θρησκευτικό γάμο με κουμπάρους τον Γιάννη Μπέζο και τη Ναταλία Τσαλίκη και μαζί έχουν αποκτήσει έναν γιο τον Δημήτρη, ο οποίος σήμερα είναι 27 ετών. Παρά τη μεγάλη δημοσιότητα του ηθοποιού, οι δυο τους είχαν επιλέξει να κρατούν χαμηλούς τόνους στην προσωπική τους ζωή.
Η Ελπίδα Νίνου συνόδευε πάντα τον Πέτρο Φιλιππίδη στις δημόσιες εξόδους τους και στεκόταν υπερήφανη στο πλάι του, με το χαμόγελό της να μαρτυρά την ευτυχία της.
Όπως είχε δηλώσει σε σπάνια συνέντευξη της στο περιοδικό «People», ο γνωστός ηθοποιός μπήκε στη ζωή της σαν «οδοστρωτήρας».
«Ο Πέτρος εμφανίστηκε, νεαρός ηθοποιός τότε, όταν δουλεύαμε μαζί στο θέατρο Παρκ. Εγώ χόρευα με τον Φωκά Ευαγγελινό και ήμουν στη φάση που σκεφτόμουν, επιτέλους, να νοικιάσω το δικό μου σπίτι, να φύγω από το πατρικό μου. Είκοσι χρόνια πριν. Με προσέγγισε εκείνος, εγώ στα ντροπαλά μου για ακόμη μία φορά. Ήταν πολύ αυθόρμητος, ό,τι είχε στο κεφάλι του το έλεγε. Και με ασυγκράτητο χιούμορ. Στο φλερτ δεν έπεσα εύκολα, με κυνήγησε πολύ. Όχι επειδή δεν μου άρεσε, αλλά επειδή εκείνη την περίοδο είχα στοχοπροσήλωση με τη δουλειά. Ήμουν διστακτική, γνωρίζοντας ότι, αν έμπαινε κάτι δυνατό στη ζωή μου, θα έχανα τον στόχο μου. Ο Πέτρος, όμως, είναι οδοστρωτήρας. Ενέδωσα και ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στη ζωή μου, λόγω του αυθορμητισμού, του ταλέντου και της εξυπνάδας του. Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε ο γάμος. Οι γονείς μου, όταν ήρθε να με πάρει πρώτη φορά από το σπίτι, το μόνο που ρώτησαν ήταν αν είμαι καλά κι ερωτευμένη».
Η Ελπίδα Νίνου εμφανιζόταν σχεδόν πάντα στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη στις κοινωνικές εκδηλώσεις και στις θεατρικές πρεμιέρες. Στις επιλεκτικές δηλώσεις της εξέφραζε τον θαυμασμό για τον σύζυγο της ενώ διέψευδε την άποψη που είχαν πολλοί πως άφησε τη δική της καριέρα για να αφοσιωθεί στο στον γιο τους Δημήτρη αλλά και στην καριέρα του συντρόφου της.
«Επιλογή προτεραιοτήτων λέγεται. Ο Πέτρος είναι σπουδαίος καλλιτέχνης και διαγράφει την πορεία του. Ό,τι κάνω εγώ είναι προσωπική μου επιλογή. Ένα παιδί δεν μπορεί να μεγαλώσει στον αυτόματο πιλότο. Ήταν σπουδαίο το ότι δημιούργησα οικογένεια. Δεν ένιωσα ότι έκανα βήματα πίσω. Ούτε ο Πέτρος χρειάζεται υποστήριξη ή δεκανίκια. Κι εγώ να μην υπήρχα, την ίδια καριέρα θα έκανε. Ποτέ δεν τον περιόρισα στις επιλογές του, ούτε θέλησα να τον κοντρολάρω. Είναι αυτόνομος, δεν θα επιβάλλω την άποψή μου. Δεν έχω καμία διάθεση να μαζέψω τα γκέμια. Μου αρέσει όταν οι άνθρωποι εκφράζονται ελεύθερα. Διαφωνώ μαζί του σε κάποια πράγματα, όμως δεν τον εμποδίζω να πει την άποψή του, γιατί έτσι γίνεται διάλογος και πάμε παρακάτω» έλεγε στο «People» το 2014.
Την ίδια χρονιά, ο Πέτρος Φιλιππίδης σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Εγώ» είχε δηλώσει ότι η Ελπίδα Νίνου αποτελεί την κινητήριο δύναμή του. «Είναι η κινητήριος δύναμή μου γιατί είναι και εκείνη πάνω από όλα σπουδαία καλλιτέχνις. Απλά «αδικείται» λόγω της δικής μου επωνυμίας. Είναι μοναδικός άνθρωπος η Ελπίδα, εννοείται την αγαπώ, την εκτιμώ. Είναι η ωριμότητα στο σπίτι μας. Και δεν είναι από εκείνες τις γυναίκες που δηλώνουν κατά καιρούς – για να αστειευτούμε και λίγο – ηθοποιός, χορεύτρια, μητέρα, νοικοκυρά, μαγείρισσα… «τραμπολινίστρια». Όταν γεννήθηκε ο Δημήτρης, έγινε μόνο μητέρα, εγκατέλειψε τα πάντα και τα κατάφερε!».
Οι αναρτήσεις στο Instagram
Η Ελπίδα Νίνου διαθέτει το δικό της λογαριασμό στο Instagram (που τα τελευταία χρόνια είναι ανενεργός) και αρκετές φορές στο παρελθόν είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες του Πέτρου Φιλιππίδη, είτε από το θέατρο, είτε από προσωπικές στιγμές, εκφράζοντας δημόσια τον θαυμασμό και την αγάπη της.
Ποια είναι η Ελπίδα Νίνου
Η Ελπίδα Νίνου γεννήθηκε στον Πειραιά και ξεκίνησε από πολύ μικρή να ασχολείται με τη ζωγραφική, το σχέδιο και τον χορό. Οι σπουδές της στον χορό ξεκίνησαν παράλληλα με το σχολείο, στη σχολή χορού Ρ. Γιαννιώτη – Α .Κοσκινίδου, όπου σπούδασε, με υποτροφία, κλασικό αλλά και σύγχρονο χορό.
Ολοκληρώνοντας το σχολείο ξεκίνησε προετοιμασία για να δώσει στη Σχολή Καλών Τεχνών, γρήγορα όμως μετάνιωσε, αφού λάτρευε τον χορό. Έτσι, αποφάσισε να δώσει στην Κρατική Σχολή Χορού το 1981, και ήταν μία από τους 18 που επέτυχαν σε σύνολο 250 υποψηφίων.
To 1984 ήταν μέσα στους εννέα που αποφοίτησαν τελικά από την Κρατική Σχολή Χορού και συνέχισε τις σπουδές της συμμετέχοντας σε σεμινάρια σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πάνω στις τεχνικές Martha Graham, Jose Limon, Character, Contact, jazz, flamengo, κ.ά. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου του συστήματος Orff, όπως και κάθε απόφοιτος της Κρατικής.
Το 1985, αμέσως μετά την αποφοίτησή της από την Κρατική Σχολή Χορού, παρακολούθησε για έναν μήνα σεμινάρια χορού στο Λονδίνο, στη Βασιλική Ακαδημία Χορού. Ξεκίνησε πλέον να ασχολείται επαγγελματικά με τον χορό, αρχικά ως καθηγήτρια, για 15 χρόνια στη σχολή από την οποία και η ίδια ξεκίνησε αλλά και σε άλλες, ενώ συμμετείχε σε διάφορες χορευτικές παραστάσεις στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Δίδαξε στις δραματικές σχολές Θεατρικό Εργαστήρι του Κώστα Καζάκου και στον Ίασμο του Σταύρου Δελλή. Το 1991 ξεκίνησε η συνεργασία της με τον Φωκά Ευαγγελινό, ως βοηθός του και χορεύτρια στο θέατρο, στις επιθεωρήσεις «Φιέστα κι άστα» (θέατρο Βέμπο) και «Πόθεν αίσχος» (θέατρο Παρκ) και στην τηλεόραση στα τηλεοπτικά σόου «Ciao», «Bravo» και «Bravissimo».
Φωτογραφίες: NDP – Facebook – Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ