Σεισμός στην Μιανμάρ: Το συγκλονιστικό βίντεο με γυναίκα που γέννησε στα συντρίμμια – Μαίες προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα

Ένα θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται στη Μιανμάρ και στην Ταϊλάνδη, καθώς από διασώστες μέχρι απλούς ανθρώπους ψάχνουν στα συντρίμμια με γυμνά χέρια μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που χτύπησε χθες Παρασκευή τη χώρα.

Ο απολογισμός των νεκρών μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ έφθασε τους 1.002, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στρατιωτική κυβέρνηση.

Μάλιστα, οι αρχές της Ταϊλάνδης κήρυξαν την πρωτεύουσα Μπανκόκ, ως περιοχή καταστροφής ενώ νοσοκομεία εκκενώθηκαν εξαιτίας των ισχυρών μετασεισμών.

Δείτε LIVE εικόνα:

 

«Η δύναμη που απελευθερώνει ένας σεισμός σαν αυτόν αντιστοιχεί σε περίπου 334 ατομικές βόμβες», δήλωσε η Τζες Φοίνιξ και προειδοποίησε ότι οι μετασεισμοί θα συνεχίσουν πιθανότατα να πλήττουν την περιοχή.

Μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που καταγράφηκαν από κάμερα ήταν ότι μια γυναίκα γέννησε το μωρό της στον δρόμο αφού το νοσοκομείο, όπου είχε εισαχθεί, εκκενώθηκε. Η γυναίκα ήταν ξαπλωμένη σε φορείο και το ιατρικό προσωπικό την περικύκλωσε και έφερε στον κόσμο το παιδί της.

 

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC, οι αρχές στην Μπανγκόκ συνεχίζουν την επιχείρηση διάσωσης με drones και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους στα συντρίμμια του υπό κατασκευή κτιρίου. Υπολογίζεται ότι περίπου 100 εργάτες βρίσκονται παγιδευμένοι.

Σχεδόν από τις πρώτες στιγμές της τραγωδίας στην Μιανμάρ δεκάδες βίντεο έχουν ανέβει στα social media από χρήστες του διαδικτύου. Σε ένα από αυτά φαίνεται η μονάδα νεογνών ενός νοσοκομείου την ώρα που χτυπάει ο μεγάλος σεισμός των 7,7 Ρίχτερ.

Σε αυτό φαίνονται οι απεγνωσμένες προσπάθειες των νοσηλευτριών να προστατεύσουν τα νεογέννητα που βρίσκονται μέσα στις ειδικές κούνιες.

Μία από τις νοσηλεύτριες κρατά στην αγκαλιά της ένα νεογέννητο, όταν ξαφνικά η ίδια πέφτει στο πάτωμα. Η συνάδελφός της προσπαθεί να κρατήσει σταθερές τις υπόλοιπες τρεις κούνιες, ωστόσο λόγω της έντασης του σεισμού οι κούνιες που φέρουν ροδάκια «ταξιδεύουν» σε όλο το δωμάτιο.

 

 

 

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, δώδεκα παιδιά προσχολικής ηλικίας και ένας δάσκαλος σκοτώθηκαν μετά από κατάρρευση σχολείου στην περιοχή του Μανταλέι.

Οι διασώστες ανακοίνωσαν ότι οι 13 σοροί εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί στα ερείπια του νηπιαγωγείου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι κι άλλοι παγιδευμένοι στο κτίριο, την ώρα που οι πιθανότητες επιβίωσης μειώνονται.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164