Εριέττα Κούρκουλου: «Όταν ήμουν μικρή αυτό ήταν ο εφιάλτης μου, ήταν δραματικό»

Σε μια από τις τελευταίες διαδικτυακές της συζητήσεις γύρω από τα θέματα ψυχολογίας, η Εριέττα Κούρκουλου ασχολήθηκε με το κεφάλαιο «Ντροπή» που απασχολεί μεγάλο μερίδιο του κόσμου. Μέσα από τη συζήτηση αυτή, η Εριέττα Κούρκουλου έκανε μερικές αποκαλύψεις και για τον ίδιο της τον εαυτό.

Πιο χαρακτηριστικά, η Εριέττα Κούρκουλου αποκάλυψε πως ως παιδί ήταν ιδιαιτέρως ντροπαλή και το πιο δύσκολο για εκείνη κομμάτι, ήταν να τη σηκώσει ένας δάσκαλος στην τάξη για να πει το μάθημα, καθώς φοβόταν να εκτεθεί μπροστά στους συμμαθητές της.

«Ήμουν ένα αρκετά ντροπαλό κοριτσάκι ενώ ο γιος μου είναι το ακριβώς αντίθετο» ανέφερε αρχικά η Εριέττα Κούρκουλου.

«Όταν ήμουν μικρή ήταν ο εφιάλτης μου να μου πει ο δάσκαλος να σηκωθώ στον πίνακα για να δείξω μια άσκηση. Ήταν δραματικό. Σκέφτομαι ότι για να το έχω ξεπεράσει όμως, η ντροπή είναι κάτι που δουλεύεται» πρόσθεσε.

«Εγώ είχα έναν πατέρα ηθοποιό και ακόμα και αυτός είχε στρες πριν βγει στη σκηνή. Ακόμα και οι πιο έμπειροι ομιλητές, το βλέπω σε ένα βαθμό και στον εαυτό μου, αισθάνονται κάποιο άγχος. Απλά υπάρχει διαφορά μεταξύ του εποικοδομητικού άγχους και του άγχους που σε πελαγώνει… Στο σχολείο με διάβαζε ο πατέρας μου, που λόγω της δουλειάς του στην ανάγνωση ήταν πολύ αυστηρός… Έφτανα μετά από τρεις ώρες να διαβάζω κι εγώ το κείμενο σαν ηθοποιός. Όταν όμως πήγαινα στο σχολείο, δε το διάβαζα ποτέ έτσι ενώ είχα ταλαιπωρηθεί. Ποτέ δε διάβαζα το κείμενο όπως είχα μάθει, γιατί θεωρούσα ότι θα με κοροϊδεύει όλη η τάξη… Η ντροπή πολλές φορές μας αναγκάζει να μειώσουμε τον εαυτό μας για να γίνουμε αποδεκτοί» είπε σε άλλο σημείο η Εριέττα Κούρκουλου.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164