Εριέττα Κούρκουλου: Συγκλονίζει με την ανάρτηση για το μωρό που έχασε – «Αυτή ήταν η μικρούλα που δεν καταφέραμε να γνωρίσουμε»

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε η Εριέττα Κούρκουλου το απόγευμα της Τρίτης 15/10 στο Instagram.

Συγκεκριμένα, η κόρη του Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση, που τον περασμένο Απρίλιο είχε αποκαλύψει ότι είχε μια αποβολή, σήμερα αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για αυτή την απώλεια, μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο.

Η Εριέττα Κούρκουλου, η οποία σε λίγους μήνες θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της,  δημοσίευσε ένα βίντεο με τον υπέρηχο που είχε κάνει τότε για να ακούσει την καρδούλα του μωρού της και το συνόδευσε γράφοντας: «Αυτή ήταν η καρδούλα του μωρού μας. Μιας μικρούλας που δεν καταφέραμε ποτέ να γνωρίσουμε. Μιας μικρούλας που θα κρατούσαμε τώρα στην αγκαλιά μας εάν η μοίρα τα είχε φέρει αλλιώς.
“Είσαι μικρή, θα μείνεις πάλι έγκυος”, “ευτυχώς έχεις άλλο ένα παιδάκι”, “το σώμα μας ξέρει καλύτερᨔ – αυτές ήταν μόνο μερικές από τις φράσεις που άκουσα από ανθρώπους με τους οποίους μοιράστηκα την απώλεια μας.

Ξέρω ότι προσπαθούσαν να με κάνουν να νιώσω καλύτερα. Αναγνωρίζω ότι τελικά όλες αυτές οι φράσεις βγήκαν αληθινές, όμως δεν ήταν εκείνες που είχα ανάγκη να ακούσω! “Λυπάμαι”, “αυτό που βιώνεις πονάει πολύ”, “ήρθα να σε πάρω να πάμε να πιούμε ένα κρασάκι!” – αυτό είχα ανάγκη.
Υπάρχουν πολύ πιο δύσκολες περιπτώσεις από τη δική μας. Έχω φίλες που έχασαν τα μωρά τους στον πέμπτο και στον έκτο μήνα, όπως έχω φίλες που έχασαν τα μωρά τους μετά τη γέννησή τους.

Το ότι “υπάρχουν και χειρότερα” ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως αυτό δεν αναιρεί τον πόνο που βιώνει ένας άνθρωπος. Ας σταματήσουμε να δημιουργούμε λοιπόν ενοχές στα ζευγάρια που θρηνούν την απώλεια ενός μωρού που έφυγε στον τρίτο μήνα, στην πέμπτη εβδομάδα, μόλις λίγα λεπτά μετά την εμβρυομεταφορά! Η απώλεια είναι απώλεια και η ενσυναίσθηση δεν θα έπρεπε να εξαρτάται από την προσωπική μας ζυγαριά!
Σε όλες τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες που έχουν βιώσει αυτό τον πόνο, σας στέλνω μια αγκαλιά και σας διαβεβαιώνω ότι αυτό που περάσατε είναι δύσκολο και ότι έχετε το δικαίωμα να στενοχωρηθείτε. Στα αγγελούδια που έφυγαν νωρίς, θα είσαστε πάντα μέρος της ιστορίας μας.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Erietta Kourkoulou Latsi (@eriettakourkouloulatsi)

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164