Εριέττα Μανούρη: “Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση πάνω στη σκηνή σε παράσταση”

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση και λεκτική και ψυχολογική βία στον χώρο του θεάματος. Η Εριέττα Μανούρη μίλησε στο Pop Up και στην Χριστιάνα Κοχλατζή για τη δική της τραυματική εμπειρία που βίωσε κατά τη διάρκεια θεατρικής παράστασης.

«Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια της παράστασης, πάνω στη σκηνή. Είναι δύσκολο να σου συμβαίνει. Όταν ρωτάνε το “γιατί δεν αντέδρασες”, σκέφτομαι τον εαυτό μου που γενικότερα είμαι ένας δυναμικός άνθρωπος και θυμάμαι ότι μέχρι να βρω τη δύναμη για να σταματήσω αυτό το πράγμα μου πήρε και μία εβδομάδα. Εκείνη τη στιγμή παγώνεις, παραλύεις και σκέφτεσαι “θα καταστρέψω την παράσταση, θα διαλύσω το θέατρο, θα είμαι υπεύθυνη για όλο το κακό”. Εγώ φυσικά του είπα “τέρμα δεν το ξανακάνεις” κι εκείνος γύρισε και μου είπε ότι ήταν οδηγία ενός σκηνοθέτη. Δεν ήταν οδηγία του σκηνοθέτη, ο Χριστός και η Παναγία», ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός της σειράς Αγγελική.

 

“Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βιάζει τη ψυχή μου, το κορμί μου, να πατάει τα όνειρά μου. Κανείς” κατέληξε η Εριέττα Μανούρη.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164