Site icon TLIFE

Έρχονται βροχές και καταιγίδες σήμερα και αύριο!

Καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία στα νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά κατά τόπους και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Πολύ θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο. Με χιόνια προβλέπεται η Καθαρά Δευτέρα.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα:

Μακεδονία, Θράκη: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και κατά διαστήματα στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και το βράδυ κατά τόπους και σε πεδινές περιοχές. Ανεμοι: ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 1 (-1) έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα νησιά του Ιόνιου, την Ηπειρο και το απόγευμα στη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο θα είναι ισχυρά. Ανεμοι: ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Ανεμοι: ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες και από το μεσημέρι και στην υπόλοιπη Κρήτη. Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στη δυτική Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.
Νησιά ανατολικού Αγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια μεταβλητοί 3 τοπικά βόρειοι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ανεμοι: ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Και τέλος στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: ανατολικοί 3 με 5 και στα νότια του Θερμαϊκού τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη
Καιρός: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις με βροχές και στα δυτικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες και το απόγευμα βελτίωση.
Ανεμοι: στα δυτικά ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα σημειωθεί τοπικά παγετός .
Όπως δήλωσε στο Newsit, ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, “περιμένουμε νέα επιδεινωση του καιρού στα μέσα της εβδομάδας, σήμερα Τετάρτη και ειδικά την Πέμπτη, που θα είναι και η μέρα με τα πιο έντονα φαινόμενα. Με νότιους ανέμους στο Ιόνιο που θα φτάσουν τα 8 και τα 9 μποφόρ και βοριάδες στο Αιγαίο επίσης με την ίδια ένταση και πτώση της θερμοκρασίας. Οι τοπικές βροχές στα πεδινά, η ενίσχυση των νοτιάδων στο Ιόνιο, η νέα επιδεινωση του καιρού την Τετάρτη και την Πέμπτη είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού.
Από την Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή περιμένουμε βελτίωση του καιρού αλλά θα είναι πρόσκαιρη,αφού σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία θα υπαρξει ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Κυριακής.
© 2024 tlife.gr