Εύα Καϊλή: Σήμερα το μεσημέρι οι ανακοινώσεις των βελγικών αρχών

Σήμερα το μεσημέρι, αναμένεται να προχωρήσουν σε επίσημες ανακοινώσεις οι βελγικές αρχές για την υπόθεση του Κατάρ, στην οποία εμπλέκεται και η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, στο σπίτι της Εύας Καϊλή βρέθηκαν σάκοι με χρήματα, με το ποσό που εντοπίστηκε να μην έχει ακόμη γνωστοποιηθεί, όπως επίσης και το εάν σχετίζεται με την υπόθεση του Κατάρ.

Κατά την «L’Echo», οι βελγικές αρχές συνέλαβαν τον πατέρα της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος επιχείρησε να διαφύγει όταν πιάστηκε με βαλίτσα που ήταν γεμάτη με χρήματα.

Η Εύα Καϊλή, με εντολή του Νίκου Ανδρουλάκη, διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ανάλογη ήταν και η απόφαση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

«Η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα με απόφαση της, που μόλις μας κοινοποιήθηκε, αναστέλλει-με άμεση εφαρμογή-όλες τις αρμοδιότητες που είχε αναθέσει στην Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή. Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την οριστική καθαίρεση της από το Προεδρείο του ΕΚ», έγραψε στο Twitter ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής πέρασε τη νύχτα της Παρασκευής στο κρατητήριο, αφού προηγήθηκε έφοδος των Αρχών σπίτι της στις Βρυξέλλες. Το γραφείο της έχει σφραγιστεί και τα κινητά της τηλέφωνα όπως και οι υπολογιστές που χρησιμοποιούσε ερευνώνται από τις αρχές.

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Ευα Καϊλή οδηγήθηκε στις εισαγγελικές αρχές με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Αυτό σημαίνει ότι ο εισαγγελέας πρέπει να δικαιολογήσει το αυτόφωρο για να μπορέσει να συνεχιστεί και η κράτησή της.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αφεθεί ελεύθερη και θα κριθεί το ζήτημα της συμμετοχής της σε οποιαδήποτε παραβατική ενέργεια μέσω της διαδικασίας αιτήματος άρσης ασυλίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εναλλακτικά, ο δικαστής να παρατείνει την κράτηση για ακόμη ένα μήνα μέχρις ότου στοιχειοθετηθούν όλα τα στοιχεία του αυτοφώρου.

Πρόκειται για μια περίπλοκη δικονομικά διαδικασία το ζήτημα της ασυλίας της που είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει για πολύ καιρό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή: Νewsit

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164