Site icon TLIFE

Ευαγγελία Μουμούρη: «Είχα πάρει πτυχίο στη δημοσιογραφία από το 2000 και δεν το ήξερα»

Την έκπληξη έκανε πριν μερικές ημέρες η Ευαγγελία Μουμούρη όταν δημοσίευσε φωτογραφίες από την ορκωμοσία της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η Ευαγγελία Μουμούρη, πήρε το πτυχίο της στη δημοσιογραφία 32 χρόνια μετά την εγγραφή της στο Πανεπιστήμιο. Ωστόσο, η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική καθώς, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και τον δημοσιογράφο Σπύρο Κεραμμύδα, το πτυχίο το είχε πάρει από το 2000, αλλά η ίδια δεν το γνώριζε.

«Ήρθε από το πουθενά αυτή η ορκωμοσία. Τη δεκαετία του 90 έδωσα εξετάσεις και μπήκα στην Πάντειο. Στο τέλος του πρώτου έτους, έδωσα εξετάσεις στο Εθνικό και δε με πήρανε. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Πήρα Erasmus, διάβασε τόσο πολύ που πήρα την πρώτη υποτροφία για τις Βρυξέλλες. Εγώ όμως δεν ήθελα να πάω στις Βρυξέλλες κι έτσι αντάλλαξα την υποτροφία με μια συμφοιτήτριά μου που τώρα είναι και κουμπάρα μου, και πήγα στην Πορτογαλία.

Γυρνώντας από την Πορτογαλία ξαναέδωσα στο Εθνικό και πέρασα εκεί. Εγώ μέχρι εκεί θυμάμαι. Πάμε τώρα στο 2024. Με παίρνει τηλέφωνο η κουμπάρα μου και μου λέει, ότι ο τότε φίλος μας που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είδαμε στο Πανεπιστήμιο είναι πια κοσμήτορας, κι επειδή θα αλλάξει ο νόμος, όποιος δεν έχει πάρει το πτυχίο διαγράφεται. Και της είπε, “δε λες και στην Εύα να ψάξει να βρει πόσα μαθήματα χρωστάει”.

Ένα πρωί, βλέπω 3-4 κλήσεις από την κουμπάρα μου, η οποία μου λέει, “μωρή ξεμυαλισμένη, έχεις πάρει το πτυχίο από το 2000”. Χάρηκα τόσο πολύ, σαν να ήμουν 25 χρονών» αποκάλυψε η Ευαγγελία Μουμούρη.

Όσο για τον Γιάννη Τσορτέκη που ήταν παρών στην ορκωμοσία της, η Ευαγγελία Μουμούρη απόκάλυψε, «Με τον Γιάννη Τσορτέκη ήμασταν συμφοιτητές στο Εθνικό και μου έλεγε η κουμπάρα μου, “ρε δε θυμάσαι, τότε που έδινες τα μαθήματα που είχες έρθει με τον Τσορτέκη γιατί έδινες προφορικά κι έτσι τον γνωρίσαμε;”. Τον πήρα τηλέφωνο και τον ρώτησα αν θυμάται που είχαμε πάει στην Πάντειο για να δώσω τα μαθήματα, και μου λέει, “ναι, εσύ δε το θυμάσαι;”».

© 2024 tlife.gr