Ευάγγελος Γιαννόπουλος: Ποιος είναι ο 23χρονος εγγονός του που στοχεύει στην πολιτική – «Θέλω την πορεία του παππού μου»

Στο πλευρό του Χάρη Δούκα ο 24χρονος Ευάγγελος Γιαννόπουλος, εγγονός του αείμνηστου πολιτικού, ο οποίος εκλέχτηκε ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Αλλάζουμε την Αθήνα τώρα”.

Ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος εξασφάλισε την 19η εκλόγιμη θέση, που σημαίνει πως είναι πλέον ένα από τα πρόσωπα που θα σταθούν στο πλευρό του νέου δημάρχου.

Ο 24χρονος είναι απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής και φοιτητής της Νομικής, όπως ήταν ο παππούς του αλλά και ο πατέρας του Αργύρης Γιαννόπουλος. Παράλληλα με τις σπουδές του και μέχρι την στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος εργαζόταν στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα του.

Λίγα 24ωρα μετά την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος δίπλα στον δήμαρχο Αθηναίων, ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος μίλησε στην εφημερίδα Secret και τη Σάσα Σταμάτη. 

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς µε τα κοινά;

Μπορεί να φταίει όντως το DNA, αλλά είµαι ένας νέος που ζει την καθηµερινότητά του στην πόλη και αποφάσισα να αναδείξω κι εγώ µέσα από την ενασχόλησή µου µε τα κοινά τα προβλήµατα που αντιµετωπίζουν οι νέοι -και όχι µόνο στην Αθήνα- και να βοηθήσω από µέσα να λυθούν.

Πώς αισθάνεσαι που τα κατάφερες;

Είµαι πολύ χαρούµενος για την εκλογή µου, αλλά ταυτόχρονα αυτό µε γεµίζει µεγάλη ευθύνη απέναντι σε όλες και όλους όσοι µε εµπιστεύτηκαν και µε στήριξαν. Θέλω επίσης να φανώ αντάξιος των προσδοκιών για τις δεσµεύσεις του συνδυασµού µας.

Θα ήθελες κάποια στιγµή να ασχοληθείς µε την κεντρική πολιτική σκηνή;

Θεωρώ ότι ασχολούµαι ήδη µε την πολιτική. Προς το παρόν, ο µόνος µου πολιτικός στόχος είναι τα προβλήµατα της Αθήνας.

Τι θυµάσαι από τον παππού σου;

Αν και έχω λίγες αναµνήσεις, καθώς έφυγε από τη ζωή όταν ήµουν σε πολύ µικρή ηλικία, τον θυµάµαι στο γραφείο του µε στοίβες από βιβλία και φακέλους, αλλά επίσης και στο κτήµα στην Ποσειδωνία, όπου µε έπαιρνε από το χέρι να πάµε στο κοτέτσι (µας άρεσε να µαζεύουµε τα αυγά) και να ταΐζουµε τα σκυλιά µας.

Τι σου λείπει περισσότερο από εκείνον;

Μου λείπει το ότι δεν τον έζησα όσο θα ήθελα. Θα ήθελα ιδιαίτερα τις συµβουλές του.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Βαγγέλης Γιαννόπουλος🇬🇷 (@euag.a.giannopoulos99)

 

Ο παππούς σου αγαπούσε τα µπουζούκια. Εσύ;

Η αλήθεια είναι ότι πήγα πρώτη φορά φέτος στα µπουζούκια και µου άρεσε. Σίγουρα θα ξαναπάω σύντοµα. Πήγα στον Πάνο Κιάµο και πέρασα πολύ ωραία.

Θέλεις να έχεις το µέλλον του παππού σου;

Φυσικά. Είχε µια υπέροχη οικογένεια, ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος και ένας πετυχηµένος πολιτικός. Είναι τιµή µου που ήταν παππούς µου.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγµή µέχρι σήµερα για σένα;

Η ζωή είναι γεµάτη δυσκολίες. Ολοι µας περνάµε δύσκολες στιγµές, άλλοτε αντιµετωπίσιµες και άλλοτε όχι. Για εµένα ο θάνατος της γιαγιάς µου Ντιντής ήταν η µεγαλύτερη δυσκολία που έπρεπε να αντιµετωπίσω. Ηταν ένας άνθρωπος που µε βοήθησε να εξελιχθώ, τη σέβοµαι και την αγαπώ µέχρι σήµερα. Ηταν µια αγωνίστρια των δικαιωµάτων των γυναικών και έχει καταφέρει πολλά στην πολιτική της καριέρα, αλλά και στην προσωπική της ζωή. Θα τη θυµάµαι για πάντα και θα πορεύοµαι µε όλα όσα µε είχε συµβουλέψει.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164