Site icon TLIFE

Φ. Καλογεράκου στο TLIFE: Κάναμε πολλές πρόβες και ήταν δύσκολο να βγει αυτό το φιλί!

ΠΕΤΡΟΣ ΧΟΝΤΟΣ

Μια ξέφρενη μουσική κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία. Υπάρχει φιλία ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες; Η συμβίωση σκοτώνει τον έρωτα; Μπορούμε να παντρευτούμε τον καλύτερο μας φίλο; Τα παιδιά ολοκληρώνουν μια σχέση; Και μέσα σε όλο αυτό χωράει κάποιος τρίτος; Ποιο είναι το μυστικό να περάσεις 90 ολόκληρα χρόνια με τους ανθρώπους που αγαπάς; Υπάρχει πραγματική ευτυχία; Τι αξίζει πραγματικά σ’ αυτή τη ζωή; Μια παράσταση γι’ αυτούς που αποδέχτηκαν πολλά αλλά αποφάσισαν να μη μεγαλώσουν ποτέ!

Η Φιλίτσα Καλογέρακου, που τη γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από την “Μαρία την άσχημη” μίλησε στο TLIFE, γενικά για την παράσταση αλλά και ειδικότερα για την επίμαχη σκηνή του φιλιού που δίνει με την συμπρωταγωνίστριά της Βίκυ Χατζή. “Είναι τρεις φίλοι ο Σάκης (Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης), η Αφροδίτη και η Μαρία (Βίκυ Χατζή). Εγώ είμαι η Αφροδίτη… Παρουσιάζονται σε τρεις πολύ σημαντικές φάσεις της ζωής τους. Στα 3 τους, στα 30 τους και στα 90 τους. Από εκεί βγήκε και ο τίτλος “Τρεις Τρεις Εννιά” και το σενάριο είναι του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη και σκηνοθετεί η Βούλα Στυλιανού.”

Και συνεχίζει: “Εγώ κάνω τον ρόλο της Αφροδίτης που είναι ομοφυλόφιλη… Είναι ένας ρόλος ιδιαίτερος που δεν είχα την ευκαιρία ως τώρα να ξαναπαίξω. Χαίρομαι πάρα πολύ που τον παίζω, αλλά ήταν δύσκολος. Το ίδιο και για τη Βίκυ τη Χατζή που δίνουμε το φιλί. Το κάναμε πολλές φορές πρόβα! Είναι κατανοητή νομίζω η δυσκολία της σκηνής. Αφεθήκαμε όμως και οι δύο στα χέρια της Βούλας (της σκηνοθέτιδας) όπου βγαίνει το φιλί μέσα από κάποιες καταστάσεις και το σημαντικότερο είναι ότι δεν βγαίνει χυδαίο! Ούτε προκλητικό…

Έχω αρκετούς φίλους ομοφυλόφιλους αλλά δεν συμβουλεύτηκα κάτι από εκείνους για τον ρόλο. Το άφησα στα χέρια της σκηνοθέτιδας! Προσπάθησα να είμαι αυτό που λένε “άγραφο χαρτί” κι έτσι δεν πήρα συμβουλές για να μπορέσω να αποδώσω και καλύτερα αυτό που ήθελε η σκηνοθέτιδα. Στην παράσταση έρχονται όλα τα φύλα. Το θηλυκό, το αρσενικό και το τρίτο φύλο! (γέλια)

Την ώρα του φιλιού δεν ακούγονται σχόλια. Ούτε αρνητικά, ούτε θετικά. Το παρακολουθούν με προσήλωση! Αυτό που ακούω και χαίρομαι είναι ότι δεν βγαίνει χυδαίο. Και δεν κινούνται όλα γύρω από το φιλί. Έρχεται μέσα από κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις που δείχνει ότι περνάμε όλοι στα 30. Όλο βγαίνει πολύ φυσιολογικά… Όταν ένας τρίτος άνθρωπος συγκατοικεί μ’ενα ζευγάρι και είναι φίλη με την κοπέλα από τα 3 της, σκέφτεται οκ εγώ είμαι λεσβία… αλλά μας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό, δεν μας έχει περάσει; Κι όλο αυτό βγαίνει μέσα από την ερώτηση.

“Η Αφροδίτη είναί από τα τρία της μέχρι τα 90 λεσβία. Όταν μια λεσβία είναι τόσα χρόνια φίλη με κάποια κοπέλα και είναι σαν αδερφές μεταξύ τους, μπορεί και νχει περάσει από το μυαλό της λίγο να γίνει κάτι… Όπως και στους γκέι! Αν είναι καποιος στρέιτ και κάποιος γκέι φίλοι ίσως να τους περνάει από το μυαλό… Αλλά φυσικά δεν αλλάζει η άλλη κοπέλα, μένει στρέιτ. Γελάμε μετά και το διακωμωδούμε…”

“Μετά την πάράσταση έχει τύχει κοπέλα που την είδε, να μου περιγράψει όττι της είχε περάσει από το μυαλό να κάνει κάτι με την κολλητή της που ήταν στρέιτ να κάνει κάτι μαζί της… Αλλά αν και περάσαν από πολλές καταστάσεις δεν έφτασαν ποτέ στο σημείο του φιλιού. Αλλά και η δική μου στιγμή με το φιλί έρχεται γιατί μόλις έχω χωρίσει από μία σχέση και το μυαλό είναι λίγο μπερδεμένο… Βέβαια μετά το φιλί ξεκαθαρίζουμε ότι οκ είμαστε αδερφές, τέλος!”

Δες φωτογραφίες από την παράσταση:


© 2024 tlife.gr