Πλησιάζουν οι μέρες των καλοκαιρινών σου διακοπών και αντί να χαίρεσαι νιώθεις ένα τεράστιο βάρος γιατί εκεί που θα πας δεν μπορείς να πάρεις μαζί σου τον τετράποδο φίλο σου. Τα πράγματα όμως είναι πιο απλά απ’ότι τα φαντάζεσαι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Επικοινωνήσαμε με γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με σένα αλλά και με τον κτηνίατρο Γιώργο Κουπατσιάρη ο οποίος μας έδωσε πολύτιμες συμβουλές για το πού και πώς πρέπει να αφήσουμε τα κατοικίδια μας χωρίς να φοβόμαστε.
Οι περισσότερες από εμάς έχουμε στο σπίτι γατούλες ή σκυλάκια. Ακολούθησε τις προτάσεις του TLIFE και απόλαυσε τις διακοπές σου χωρίς να ανησυχείς για το ζωάκι σου.
Αν έχεις γάτα:
1. Η γάτα μπορεί να μείνει και μόνη της στο σπίτι, μιας και είναι ζώο που μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και δεν έχει ανάγκη την βόλτα.
2. Αν αποφασίσεις να την αφήσεις σπίτι πρέπει οπωσδήποτε να πηγαίνει κάποιος μια φορά την ημέρα για να της αλλάζει την άμμο και να τις ανανεώνει το νερό και το φαγητό.
3. Μπορείς να ζητήσεις σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο να την φιλοξενήσει σπίτι του.
4. Τα ξενοδοχεία ζώων και κάποια κτηνιατρεία, μπορούν να φιλοξενήσουν την γάτα σου με μεγάλη ευκολία καθώς ανήκει στην κατηγορία των μικρόσωμων και όχι τόσο απαιτητικών ζώων.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Αν η γάτα σου αποτελεί ”δύσκολη” περίπτωση, είναι πολύ πιθανόν αν την αφήσεις στο σπίτι, όταν γυρίσεις να βρεις τα έπιπλά σου σκισμένα και γενικά τον χώρο άνω κάτω.
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΚΥΛΟ:
1. Απαγορεύεται να τον αφήσεις μόνο του στο σπίτι.
2. Αν είναι μαθημένος να κάνει βόλτες στην ταράτσα, τότε μπορείς να τον αφήσεις εκεί αλλά πρέπει οπωσδήποτε να πηγαίνει κάποιος να του κάνει παρέα γιατί πέφτει η ψυχολογία του.
3. Μπορείς να τον πας στο σπίτι κάποιου συγγενή ή φίλου σου που να τον ξέρει και να τον αγαπάει
4. Αν το σκυλί σου είναι μικρόσωμο μπορείς να το αφήσεις σε κάποιο κτηνιατρείο.
5. Αν είναι μεγαλόσωμο πρέπει να το πας σε ένα ξενοδοχείο ζώων που έχει τις υποδομές να το φιλοξενήσει.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Αν αφήσεις το σκυλάκι σου μόνο του στο σπίτι είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να γαυγίζει, κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα και στους γείτονες αλλά και στο ίδιο το ζώο.
Πώς να επιλέξω όμως το κατάλληλο ξενοδοχείο ή κτηνιατρείο για τον μικρό μου φίλο;
1. Μπορείς να συμβουλευτείς τον κτηνίατρό σου. Αυτός θα έχει να σου προτείνει κάποια αξιόπιστα ξενοδοχεία.
2. Κάνε έρευνα αγοράς. Επισκέψου διάφορα και επέλεξε αυτό που θεωρείς καλύτερο.
3. Ρώτα γνωστούς σου με κατοικίδια να σου πουν πού αφήνουν τα ζωάκια τους όταν φεύγουν διακοπές.
Το TLIFE επικοινώνησε με τον κύριο Θοδωρή Σεφερόπουλο, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ζώων Cats n’ Dogs. Mας απαντά στο πόσο ασφαλές είναι να αφήσουμε το τετράποδό μας σε ένα ξενοδοχείο ζώων και τι πρέπει να προσέξουμε.
” Όταν θέλουν να πάνε διακοπές έρχονται και αφήνουν τα κατοικίδιά τους σε εμάς γιατί πολλές φορές δεν γίνονται δεκτά στα ξενοδοχεία που θα διαμείνουν. Πρέπει να το ψάξουν πριν εμπιστευτούν ένα ξενοδοχείο ζώων και να ελέγξουν αν πληρεί όλες τις προδιαγραφές δηλαδή τις συνθήκες υγιεινής,τον χώρο,την προστασία, τη βόλτα και την αγάπη που προσφέρει το προσωπικό στα ζώα. Το ξενοδοχείο είναι πολύ πιο ασφαλές από το να αφήσουμε κάποιον φίλο ή συγγενή να μας το προσέχει. Αυτό συμβαίνει γιατί στο ξενοδοχείο προσέχουν το ζωάκι σου άτομα που έχουν εκπαιδευτεί για αυτό όλη την ημέρα. Ενώ στο σπίτι πάνε το κοιτάνε του βάζουν λίγο νερό και φεύγουν. Γι’αυτό το λόγο οι ιδιοκτήτες εμπιστεύονται τα ξενοδοχεία ζώων”, δηλώνει.
Και συνεχίζει: ” Εδώ το σκυλί δεν είναι κλεισμένο σε ένα σπίτι. Μένει σε έναν χώρο 2Χ2 και το βγάζουμε 2 φορές την ημέρα στο μεγάλο προαύλιο που έχουμε για να παίξει και να κάνει την ανάγκη του. Όσο το σκυλί παίζει εμείς μπαίνουμε στο δωμάτιό του το καθαρίζουμε και του βάζουμε νερό και φαγητό. Προσφέρουμε βόλτα, παιχνίδι, φαγητό, νερό, καθαριότητα και αν χρειαστεί περίθαλψη. Επίσης αν τύχει και πάθει κάτι το πηγαίνουμε αμέσως στον κτηνίατρο. Το σημαντικό είναι το ζωάκι να νιώθει ότι βρίσκεται στο σπίτι του κι όταν έρθουν να το παραλάβουν οι ιδιοκτήτες να το βρουν όπως το άφησαν. Καθαρό και χαρούμενο”!
Ας δούμε όμως τι κάνουν οι αναγνώστριες του TLIFΕ όταν θέλουν να πάνε διακοπές και δεν μπορούν να πάρουν μαζί τους το αγαπημένο τους κατοικίδιο.
Η Πηνελόπη Τσάκωνα μας είπε: ” Έχω ένα 7χρονο pointer.Όταν πηγαίνω στο εξοχικό μου τον παίρνω μαζί τον σκύλο μου. Όταν όμως πάω σε κάποιο άλλο μέρος και στο ξενοδοχείο απαγορεύονται τα κατοικίδια, το αφήνω αναγκαστικά στην ταράτσα αλλά δεν είναι ποτέ μόνος του γιατί πάντα πάει και τον προσέχει ή η μάνα μου ή τα ανίψια μου. Επίσης κανονίζω τις διακοπές μου έτσι ώστε να μην συμπέσουν με τις μέρες που θα λείπει η κόρη μου. Άρα ο Ρόκυ μου δεν μένει ποτέ μόνος του!”
Η 37χρονη Ελένη δήλωσε: ”Έχω ένα 14χρονο θιβετιανό spaniel. Πάντα όταν πάω διακοπές επιλέγω να μείνω σε ξενοδοχεία που να δέχονται κατοικίδια. Ακόμα και σε ένα που είχα πάει στο Καρπενήσι και μου είπαν πως απαγορεύεται να το πάρω μαζί μου, τους ανάγκασα να το δεχτούν όταν τους είπα πως θα πάω να μείνω στον ανταγωνιστή τους. Δεν εμπιστεύομαι πολύ τα ξενοδοχεία σκύλων. Δεν μπορώ να το αφήνω αλλού γιατί θέλει ειδική φροντίδα μια και είναι μεγάλο ηλικιακά. Εκεί που αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα είναι στις σκυλιέρες των πλοίων γιατί είναι πάρα πολύ βρώμικες και βρίσκονται δίπλα στη μπουρού με αποτέλεσμα τα σκυλάκια να τρομάζουν με τον θόρυβο. Έτσι λοιπόν κάνω κάτι που κανονικά απαγορεύεται. Παίρνω το σκυλί μου στην καμπίνα μου. Όταν αποφασίσουν να φτιάξουν καράβια που θα υποδέχονται τα κατοικίδια όπως τους ανθρώπους, τότε ναι, με μεγάλη μου χαρά να το αφήσω στην σκυλιέρα”.
Η Σία Mπουκατάρου σε αντίθεση με την Ελένη, εμπιστεύεται πολύ τα ξενοδοχεία ζώων: ”Έχω δύο σκυλάκια 7 χρονών. Είναι ημίαιμα το ένα διασταύρωση με pointer και το άλλο με καννίς. Αποφάσισα να τα αφήσω σε ξενοδοχείο γιατί δεν είχα κάποιον να μου τα κρατήσει όσο θα έλειπα. Έχω αδυναμία στα σκυλιά μου και δεν μπορούσα εύκολα να τα εμπιστευθώ σε κάποιον πέρα από την οικογένειά μου κι εφόσον έπρεπε αναγκαστικά να τα αφήσω κάπου, μίλησα με την κτηνίατρό τους και μου πρότεινε εκείνη ξενοδοχείο. Καθημερινά έπαιρνα τηλέφωνο να δω τι κάνουν κι αυτό που με εντυπωσίασε είναι πως όταν πήγα να τα πάρω δεν ήθελαν να γυρίσουν πίσω και τα βρήκα πιο χαρούμενα και περιποιημένα απ’ότι τα άφησα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους. Απλά για να επιλέξουν το σωστό μπορούν να ρωτήσουν τον κτηνίατρο και μετά να επισκεφτούν οι ίδιοι τους χώρους. Και οι τιμές είναι πολύ καλές, περίπου 20Ε τη μέρα κι όλα αυτά τα λέω εγώ που είμαι ο πιο ιδιότροπος άνθρωπος σε ότι αφορά τον Φοίβο και τον Λέων”.
Εμπνεύσου από τις προτάσεις μας και διάλεξε εκείνη που σου ταιριάζει περισσότερο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ