Ελαφριά σούπα με γλυκοπατάτες και χρωματιστές φακές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλ. κρεμμύδι
- 2 φλ. πιπεριά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλ. γλυκοπατάτα
- 1 φλ. ντομάτα
- 1/2 φλ. κόκκινες φακές
- 1/2 φλ. πράσινες φακές
- 1 κ. σούπας κύμινο
- 1 κ. σούπας ξύδι
- 1 φλ. νερό και 2 φλ. ζωμός λαχανικών
- 2 κ. σούπας κόλιανδρος
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τις φακές σε άφθονο αλατισμένο νερό, σούρωσέ τες και άφησέ τες στην άκρη.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξε το λάδι και τσιγάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Πρόσθεσε τη γλυκοπατάτα σε κύβους, την ντομάτα, την πιπεριά, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Πρόσθεσε τις φακές, το νερό, το ζωμό λαχανικών και το ξύδι και άσε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30 με 40 λεπτά.
- Σέρβιρε σε μπωλ με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ράντισε με έξτρα ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ